Családireceptkönyv.hu

Slambuc


Írta:

Elk. idő: 40-50 perc
Adag: 4-8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 4-7 személyre:1 kg krumpli,40 dkg lebbencstészta,30 dkg füstölt szalonna,piros paprika, só;1 nagy zöld paprika,1 db paradicsom,és ki maradt szalonna bőr.
Elkészítés:
.A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tésztát, és szükség szerint kavargatva aranybarnára pirítjuk. Beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit, felhevítjük, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. Beletesszük a szalonnabőrt, paradicsomot, szükség szerint megsózzuk. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza.Fakanállal nem kevergetjük.mindig meg forgatjuk a bográcsban k.b.33-szor és készre sütjük. Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt, és a bográcsban tálaljuk. Kínálhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, hagymá

Elkészítés:


Elkészítés:
.A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tésztát, és szükség szerint kavargatva aranybarnára pirítjuk. Beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit, felhevítjük, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. Beletesszük a szalonnabőrt, paradicsomot, szükség szerint megsózzuk. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza.Fakanállal nem kevergetjük.mindig meg forgatjuk a bográcsban k.b.33-szor és készre sütjük. Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt, és a bográcsban tálaljuk. Kínálhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, hagymát .

Trükkök, tippek, praktikák:


nincs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés zöldbab
Csirkés zöldbab

A hagymát apró kockákra vágjuk. A sonkát vagy szalonnát apró kockára vágás után kisütjük és félretesszük, a maradt zsiradékkal együtt. A csirkecombokat két részre vágjuk, a mellet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott krumpli fasirttal
Rakott krumpli fasirttal

--Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát majd hagyjuk kihűlni a megdinsztel zöldségeket. A burgonyát tisztítsuk meg és re...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gonda
Tócsni - sk
Tócsni - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált húsos rakott zöldbab
Darált húsos rakott zöldbab

Pici olajat melegítünk, majd ráöntjük a rizst, kissé megsózzuk, és egy picit megpirítjuk. Mikor már szinte az egész inkább fehér, mint átlátszó. Mikor kissé megpirultak, akkor fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk