7 gélesztő
1/2 kv. kanálsó
1/2 kv. kanálkristálycukor
1 bögre (200 ml)langyos víz
2,5 bögrebúzafinomliszt
2 ev. kanálolívaolaj
2 ev. kanálrétesliszt
Elkészítjük a kovászt – az élesztőt, cukrot és langyos vizet elkeverjük, félretesszük és megvárjuk, míg felfut.
A lisztet, olívaolajat, sót és kovászt sima állagú tésztává gyúrjuk. Lefedjük, és kb. fél órát kelesztjük.
A megkelt tésztát olajjal kikent tepsibe tesszük, kezünkkel elegyengetjük. Ezután kedvenc alapanyagainkkal és feltéteinkkel megpakoljuk.
Én fokhagymával és oregánóval elkevert paradicsomszószt használtam alapnak.
Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem) Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KönnyűA Kókusz olajon pirítsd meg a hagyma felét, fokhagymát paprikát és a kakukkfűvet. kb. 3 perc. Ezt követően add hozzá a csirkét ès fűszerezd meg egy kis sóval ès borssal, majd tölts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat megmossuk, a kalapját lehámozzuk és egy óvatos de határozott mozdulattal kitörjük a tönköket, majd a gombafejeket egy olajjal kikent tepsire sorakoztatjuk. A tönkök a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűG
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű