menu

Családireceptkönyv.hu

Sólet, ahogy én készítem


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


35 dkg szárazbab (előre beáztatva)
4 fej lilahagyma (megdinsztelve)
fél fej fokhagyma, zúzva
20-25 dkg nyers füstölt tarja, felkockázva
15 dkg füstölt szárazkolbász, karikára vágva
15 dkg árpagyöngy (gersli)
1 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál liszt,
kevés zsíradék

Elkészítés:


A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk a zsiradékon.
Kacsasütőben vagy római tálban készítem. A tálba lerakjuk a beáztatott bab felét . Rárakjuk a kockára vágott füstölt tarját, a karikára vágott kolbászt, a gerslit, a zúzott fokhagymát, és egy evőkanál pirospaprikát, sózzuk (módjával). Rászórunk egy evőkanál lisztet, majd az üvegesre párolt hagyma és a bab másik fele következik. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Én a tojásokat is vele szoktam sütni. Jó alaposan megmosok 7-8 tojást, és sütés előtt belenyomkodom a római tál aljára.

170 fokos sütőben 3 órát sütjük. Óránként ránézünk és pótoljuk a
vizet, ha szükséges.

Ha minden megpuhult, kiveszem a tojásokat, megmosom, megpucolom. (Azokat külön kínálom a sólet mellé, félbevágva)
Tálalás előtt átkeverem az egészet. Aki szereti meglocsolhatja tejföllel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Cserépedényben készült ételek, Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édes-savanyú mártás
Édes-savanyú mártás

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az (előrefőzött vagy gyufaszál nagyságra szelt) répát, a kis kockára aprított zellert, fokhagymát és paprikát. 1-2...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édeskrumpli-rakottas csirkével
Édeskrumpli-rakottas csirkével

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, hámozd meg, és vágd egyforma nagyságú karikákra. Arra ügyelj, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek. A csirkemellet öblítsd le, itasd fel ról...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csőben sült karfiol (lengyeles)
Csőben sült karfiol (lengyeles)

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük. Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a főzőtejszínt, a tejet, és a szerecsendiót. Ráöntjük a ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes mustáros csirke
Mézes mustáros csirke

A hagymát kockázzuk, kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát, aztán a felkockázott csirkemellet. Belekeverünk 3 tk mézet, sót és pirosra sütjük. Ezután hozzák...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk