Családireceptkönyv.hu

Hagymás bab recept Bud Spencer módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál étolaj
200 g szalonna - kolozsvári (füstölt)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 csapott evőkanál kristálycukor
500 g vörös bab - konzerv
1 teáskanál só
feketebors (őrölt)
0.5 teáskanál chili (őrölt)
0.5 teáskanál római kömény - őrölt
víz

Elkészítés:


A szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk.Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog.Közben a vöröhagymát felkockázzuk, vagy felkarikázzuk. Ki hogy szereti. :)Ha kiolvadt a szalonna zsírja, rádobjuk a vöröshagymát és rányomjuk a fokhagymát. Üvegesre pároljuk.Ha szép üveges a hagyma, adjuk hozzá a babot és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Majd főzzük, míg elforrja a levét.özben fűszerezzük, ekkor még csak óvatosan.Mikor a lé elfő - kb. 10 perc -, újra felöntöm vízzel és ismét elfőzöm róla. Ezt kb. 4-szer megcsinálom, míg a bab annyira szétő, hogy a kanalat bele lehessen állítani, de azért a babszemek még úgy-ahogy egyben vannak.Az utolsó felöntésnél addig főzzük, hogy annyira hagyjuk zaftosra, amennyire mi magunk szeretnénk. Javallott egy kis zaftot hagyni rajta, mert ahogy hűl, még jócskán sűrűsödik! Megkóstoljuk, ha kell még bele fűszer, beállítjuk az ízét és kész is! Friss kenyérrel fogyasszuk! :)

Hagymás bab recept Bud Spencer módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos csirkés quesadilla
Sajtos csirkés quesadilla

Keverjük össze a feldarabolt csirkemellsonkát, a kukoricát és a salsát. Tegyük az egyik tortillalapot egy vágódeszkára, és helyezzünk rá 2 szelet Leerdammer Light sajtot. Kenjük r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsópörkölt
Borsópörkölt

Egy lábasban üvegesre pároljuk az apróra vágott vörös és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadunk pici vizet és a sűrített paradicsomot (vagy az apró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Szója-brassói
Szója-brassói

1. A szójakockát beletesszük egy nagyobb tálba, rámorzsoljuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és leöntjük forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Pár órát állni hagyjuk, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: KISS
Halászlé
Avatar KISS Kedvelnék
Halászlé

Halászlé ,sűrű passzírozott hallé mely több elkészítési módot is takar. Van a hal alap lé nélkül elkészülő halászlé pl bográcsban ez nincs átpasszírozva, és van a jelen esetben is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk