6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl szára vörösbor
só, bors
olaj
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon.
A cukkinit lereszeltem, sóztam, állni hagytam. A csirkemájat botmixerrel pépesítettem, hozzáadtam az alaposan kinyomkodott cukkinit, az apróra vágott zöldhagymát, az áttört fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom, olajon üvegesre párolom, ráteszem a megmosott rizst , sót, borst, vegetát, majoránnát szórok rá, és egy fél bögre vízzel felengedem, ha elpárolgott a viz,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kihajtogatjuk, levágunk belőle egy kb. 2-3 centi széles csíkot és félretesszük a dekorációhoz. A tésztát ketté vágjuk. Mindkét felére ráfektetünk egy nagy szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tarját kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. Pár perc állás után kevés zsírban kérget sütünk rá (pirítjuk). A burgonyákat meghámozzuk, karikára vagdaljuk,vagy gyaluljuk. A hagymáka...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű