6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl szára vörösbor
só, bors
olaj
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon.
A lisztet kiöntjük a gyúró felületre, a közepébe mélyedést vájunk. Egy kevés langyos vizet öntünk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk Miután az élesztő kicsit felfutott, hozzáa...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Közben beletesszük a kb. 2 cm-esre vágott virslit, kicsit sütjük, majd fűszerezzük. Rátesszük a zöldborsót és a pe...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA spárga végeit letörtem, a spárgát megmostam és 3-4 centis darabokra törtem. Letettem a tepsi aljára, mellé dobáltam az apróbb kockára vágott póréhagymát, rámorzsoltam egy kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoltam 190 fokra. Kivajazott tálba egy réteg vékonyra szelt sütőtökre (én káposztagyalun küldtem át) került fokhagyma, chili bőségesen, ezt szórtam meg a fűszerekkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű