kg szálas savanyú káposzta
2 kg darált kolbászhús
másfél kg sertéshús (comb, lapocka, csontos hús)
1 csomag árpakása
abalé
A rántáshoz:
hurkazsír
liszt
pirospaprika
Egy nagyobb fazékba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra tesszük a káposzta felét, arra kerül a nagyobb darabokra vágott vegyes sertéshús. Erre kerül rá a maradék káposzta, egyenletesen a kolbászhús, a legvégén pedig az árpakása. Felöntjük abalével, és addig főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul. Ha minden megfőtt, a hurkazsírból a liszttel és a pirospaprikával rántást készítünk. Óvatosan belekeverjük az ételbe, egyet forralunk rajta, és már készen is va
A gombát alaposan megmossuk megtisztítom, felszeleteljük. Olajon lepirítjuk. A tűzről levéve fűszerezzük meg. A tojást felütjük egy tálba,villa segítségével elkeverjük. Hozzáön...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, zsírjára pirítjuk. (2-3 perc) Megszórjuk piros paprikával, borssal, majoránnával. Feleresztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A spenótot, ha kell, megmossuk. Egy nagy lábasba tegyünk kb. 1 ek vajat és 2-3 ek olívaolajat és pirítsuk rajta üvegesre a felaprított vö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű