1 db cukkini
fél kg darált hús
2 db paprika
2 dl natúr paradicsomlé
1 nagy fej hagyma
1 kanál zsír
1 kanál eritrit
fűszerek: só, bors, natúr ételízesítő, őrölt kömény, bazsalikom, oregánó
3 db M-es tojás
A cukkinit tetszés szerint összedaraboljuk, a belsejét kiszedjük (félretesszük!) és a kis hajókat egy tepsibe pakolgatjuk jó szorosan egymás mellé. Bekapcsoljuk a sütőt 180 Celsius – fokra és míg bemelegszik, elkészítjük a tölteléket.
A kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük a zsíron, rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk azt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, oregánóval és bazsalikommal, majd beleaprítjuk a paprikát. Felöntjük a paradicsomlével, beletesszük az eritritet is, és a cukkinibelsőből is kockázunk a töltelékbe.
Kb. 10 perc alatt elforrja a nagyja levét, közben a tojásokat villával felverjük és -miután elzártuk a lángot- a masszához öntjük.
Megtöltjük a cukkinikat és előmelegített sütőben, fólia alatt 40 perc alatt készre sütjük. Ha a cukkini megpuhult, levesszük a fóliát és pár percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a teteje kissé megpiruljon.
A paprikákat kicsumázzuk, félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, borsot és sót ízlés szerint, és jól átdolgozzuk. A pap...
Elkészítési idő:Újabban a köftéket/fasírtokat lusta háziasszony módszer szerint keverem össze (mentségemre legyen mondva, így sokkal finomabb, szaftosabb lesz az eredmény), avagy a darált húst, a...
Elkészítési idő:A gombóchoz való anyagokat összekeverjük, jól összedolgozzuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni. Elkészítjük közben az öntetet. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és tepsibe...
Elkészítési idő: kb 1 óra