• 3 bögre tej
• 1 bögre víz
• 1 bögre rizs
• fél bögre cukor
• 1 cs vaníliás cukor
• csipet só
1. Ugyanazzal a bögrével mérünk ki mindent. (Én egy 2,5 decis bögrével dolgozom, így 4 bőséges adag lesz az eredmény.)
2. A tejet összemelegítjük a vízzel. Mikor kezdene felindulni, belekeverjük a cukrokat és a csipet sót. Oldódásig keverjük a tejet, majd hozzáadjuk a megmosott rizst. Közepes lángon néha megkeverve főzzük.
3. Amikor már majdnem beledagadt a folyadékba, akkor lefedjük 1-2 percre. Végül lezárjuk. De 100 fokra melegített sütőbe is be lehet tolni. Természetesen akkor kész, ha a tejet magába szívta és teljesen megpuhultak a rizsszemek
Nagyon egyszerű
A káposztát szétterítjük a kikent tepsibe, rátesszük a sózott, borsozott karaj szeleteket. Fóliával letakarjuk, kb, 45 percig sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig, hogy piros l...
Elkészítési idő:Először is szükségem van egy tapadásmentes edényre, mert a tarhonya szeret leragadni. Ha megvan, finomra vágom a vöröshagymát és kevés zsiradékon megpárolom. Adok hozzá egy fels...
Elkészítési idő:Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, zsírjára pirítjuk. (2-3 perc) Megszórjuk piros paprikával, borssal, majoránnával. Feleresztj...
Elkészítési idő: