4 db virsli
4 db tojás
olaj a sütéshez
A virsliket vágjuk el hosszába, de a végén hagyjunk 1-1,5 cm-ert, hogy ne essen szét.
A két részt fordítsuk ki, formáljunk belőle szívet, és tűzzük meg fogpiszkálóval.
Tegyük forró olajba, és a tojást üssük a közepébe, majd süssük készre. (Mi az olajjal szoktuk locsolgatni a tetejét.)
Fogyasztás előtt a fogpiszkálót távolítsuk el.
A péksütikkel kezdtem, mindent felszeleteltem 1,5 centisre. A tejet megmelegítettem a vaníliával és a citrom reszelt héjával (de nem forraltam fel). A tojások sárgáját alaposan elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Készítsük elő, szeleteljük fel a fenti hozzávalókat. 2. Egy rozsdamentes acél serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirkealaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vö...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, leöblítjük, tiszta vízben, enyhén megsózva, a babérlevéllel fűszerezve puhára főzzük. Közben vöröshag...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA felszeletelt karajt kissé kiverjük, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, majd tejbe áztatjuk két napra (így nem lesz száraz). Ezután a húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű