10 db sós vízben fonnyasztott káposztalevélbe a következőket töltjük:
15 dkg cukkini
10 dkg répa
15 dkg karfiol
só, bors, bazsalikom, oregánó /ízlés szerint/
Kevés zsiradékon 1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát megpirítunk, majd hozzákeverjük a fűszerezett, reszelt zöldségeket és félig puhára pároljuk.
Ha kihűlt, hozzáadunk 2 dkg Szafi Fitt kókuszlisztet (Szafi Fitt kókuszliszt ITT!).
Ezután hőálló edénybe rakjuk a megtöltött káposztaleveleket, majd ráöntünk 0,5 dl vizet és lefedve 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig pároljuk.
A zöldbabot és a rizst sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, kockázzuk. A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a darált húst, kissé átpirítjuk, megszórjuk pirospapri...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa Elkészítés: a vajat megolvasztjuk, a lisztet megpirítjuk rajta, majd a tejjel csomómentesen elkeverjük, besűrítjük, sóval, borssal ízesítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Elkészítjük a bolognai alapot. Apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát (nagylyukú reszelőn) megdinszteljük az olívaolajon. Mikor már üveges a hagyma, meh...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároltam egy nagy fej hagymát, hozzáadtam a darált húst, himalája sót, borsot, majoránnát. Megfőztem, s csak ezután töltöttem meg vele a padlizsánt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű