15 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
50 dkg sertéstarja vagy oldalas
1 kg fehér káposzta
6 gerezd fokhagyma
2 tk borsikafű (csombor)
2 tk tárkony
1 tk szárított kapor
1 tk őrölt bors
só
2.5 dl tejföl
1 ek liszt
A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk. A húst felkockázzuk, kicsit apróbb darabokra, mint a pörkölthöz. A káposztát megpucoljuk, a torzsáját kivágjuk, majd nagyobb kockára vágjuk. A szalonnát a bográcsban kisütjük, a zsírján megpirítjuk a hagymát; rádobjuk a húst, sózzuk, és az apróra vágott fokhagymát is hozzátesszük. Kevergetve fehéredésig főzzük, közben kis levet fog ereszteni. A csombort, a borsot, a tárkonyt és a kaprot is beletesszük. Fél órán át főzzük, és figyelünk arra, hogy a levét ne fője el, vízzel pótoljuk az elpárolgott mennyiséget. Fél óra´után belekeverjük a káposztát, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje. Lassú forralással puhára főzzük körülbelül egy óra alatt. Amikor minden puha, csomómentesre keverjük a tejfölt a liszttel, és ezzel a habarással sűrítjük az ételt.
bográcsban is elkészíthető, a hús minőségétől függ a puhulási idő, ellenőrizni kell
A sajtot reszeljük le. A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki. A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a tojássárgáját, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt és a cukkinit hasonló méretű kockákra vágom, besózom, és fél órát állni hagyom. Leszárogatom, majd felforrósított serpenyőben, olívaolajon megpirítom úgy, hogy egyszer...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rizst alaposan átmossuk, majd sós vízben puhára pároljuk. Ha elkészült, a fedőt levéve róla néha néha átkavarjuk, miközben hűl, hogy a rizsszemek ne tapadjanak egymáshoz. (Előző...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítunk, majd hozzátesszük a csíkokra vágott húst és a petrezselymet. Állandó kevergetés mellett fedő alatt pároljuk 20 percig. Közben a r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű