Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Magyaros töltött paprika


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelékhez:
8 közepes, nem túl húsos zöldpaprika
1 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj
80 g rizs
1 tojás
1 kk. édes-nemes pirospaprika
1 teáskanál őrölt bors
1 mokkáskanál majoránna
400 g darált sertés- és marhahús vegyesen


100 g paradicsompüré (bio)
1 kk. kristálycukor
1 szál zellerzöldje, negyed zeller
2-3 darabka kisujjnyi citromhéj
30 g rizsliszt

Elkészítés:


1. A paprikákat megmossuk, gallérkájukat körbevágjuk, majd csumájukkal együtt kiemeljük a paprikákból, az ereket és magokat is eltávolítjuk a belsejükből.

2. A töltelékhez a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hűlni hagyjuk. A rizzsel, tojással, pirospaprikával és az áttört fokhagymával együtt a darált húshoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, és (nem túl szorosan, mert főzés közben megduzzad a rizs) megtöltjük vele a paprikákat.

3. Nagyobb lábasban, 1 liter hideg vízben elkeverjük a paradicsompürét, 1 kk. sót és a cukrot, felforraljuk. Beletesszük a töltött paprikákat, (ízlés szerint 1-2 hegyes-csípős zöldpaprikát is) és a zellerzöldet, majd mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (kb. 30 perc).

4. A paprikákat szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk. a fott zellert osszepasszirozzuk a paradicsom purevel. Ezzel suritem,
vagy
A rizslisztet simára keverjük 2 dl hideg vízzel, a paradicsomhoz öntjük-keverjük, és mérsékelt tűzön 5 percig forraljuk. Utánasózzuk, -édesítjük, visszatesszük bele a paprikákat, és éppen csak összeforrósítjuk. Tálalás előtt mély tálba szedjük, petrezselyemmel díszítjük. Sós vízben főtt, petrezselymes burgonyát, tejfölt kínálhatunk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kitűnően tűri a mélyhűtést, érdemes kisebb adagokban lefagyasztani. Hónapokig megőrzi jóságát!
Fogyasztás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd melegítés előtt a mártást erőteljesen átkeverjük.

Italajánlat:
félszáraz fehérbor

Magyaros töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vadász-nokedli
Vadász-nokedli

Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe belesza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos Pite✓
Húsos Pite✓

hagyma+hús-->dínsztelni+só+bors+vegeta+tejfől+tojás s.+tojáshab-->Tepsibe+sütöm :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Hamis carbonara spagetti
Hamis carbonara spagetti

Szósz Az olajat a kisebb darabokra tépkedett sonkaszeletekkel együtt egy teflon serpenyőben pirítjuk 1-2 percig, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Együtt pirítjuk még 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta

Leszedjük a leveleket a káposztáról, levágjuk az elhalt részeket, megmossuk a leveleket .A káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb 20-30 másodperc alatt. Egy fazékban az...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk