Családireceptkönyv.hu

Rakott cukkini (krumpli helyett)


Írta:

Adag: 2-3 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 340 g cukkini
• 5 M-es főtt tojás (270 g)
• 95 g kolbász
• 120 g tejföl

Elkészítés:


A cukkinit karikára vágtam, picit megsóztam.
A kolbászt szintén felkarikáztam, majd serpenyőben megsütöttem.
A tojást megfőztem, majd felkarikáztam.
Jénai aljára került a cukkini, rá a kolbász fele + a kisült zsírjának a felét is rálocsoltam, erre jött a tojás fele, majd meglocsoltam totu tejföllel.
Ezután újra cukkini, kolbász + zsírja, tojás és végül totu tejföl.
180 fokon 40 percig sütöttem lefedve.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápérték (100 g-ban):
kcal: 151 kcal
fehérje: 10 g
szénhidrát: 1.9 g
zsír: 11 g

Rakott cukkini (krumpli helyett)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Rizottó tengeri gyümölcsökkel
Rizottó tengeri gyümölcsökkel

Mossuk meg a tenger gyümölcseit és csöpögtessük le. Egy apróra vágott fokhagymagerezdet, 3 kanál olívaolajat, kakukkfüvet, sót, borsot keverjünk össze, és öntsük a sütőedényben fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta

A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Édes töltött káposzta
Édes töltött káposzta

Töltöttkáposztát készíthetünk édeskáposztából is a következőképpen: 1 fej édeskáposzta leveleit leválasztjuk, a torzsáját kivágjuk, a káposztát leforrázzuk. A tölteléket ugyanúgy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás-gombás frittata (reggeli)
Sonkás-gombás frittata (reggeli)

A sütőt előmelegítem 180-190 fokra. Egy 24-25 cm ármérőjű serpenyőt hevíteni kezdek. Közepes lángon a vajat és az olajat összeolvasztom benne. Rádobom a hagymát, finoman sózom és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk