paprika ( fél sárga, fél zöld, fél sárga tévépaprika, néhány szelet kápia paprika,ízlés szerint csípős paprika )
egy zöldhagyma
két db. paradicsom
egy doboz babkonzerv
só, frissen őrölt bors,
egy evőkanál olívaolaj
3 szelet bacon
A bacont felszeleteljük kisebb csíkokra, a zöldségeket rusztikus darabokra vágjuk.
Az olajat a serpenyőbe tesszük a baconnel egy kicsit pirítjuk,majd hozzáadjuk a hagymát, a paprikát. Kicsit sózzuk,borsozzuk együtt dinszteljük 2-3 percig.
Belerakjuk a felaprított paradicsomot és ráborítjuk a babkonzervet, ha felforr egy-két percig főzzük, ha szükség utánaízesítünk.
Forrón tálaljuk.
A füstölt húst előző nap beáztatjuk. (Bár erre igazából akkor van csak szükség, ha rendes, igazi házi füstölésű árut kaptunk. A legtöbb gyorsfüstöléssel kezelt húsárúnak elég e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVegyünk minden személyre 2, lehetőleg nagy édes paprikát; a száránál vágjuk fel és a magvát szedjük ki, forrázzuk meg buzgó forró vízzel, hogy ne törjön össze a töltés közben.Vegyü...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: KönnyűAz azonos oldali csirkecombokat befektetjük egy sütőpapíros tepsibe. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk, majd elkezdjük fólia alatt sütni. Fél óra múlva körészórjuk a megtisztított, neg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220 fokra. A krumplikat bekenjük olívaolajjal, beszórjuk sóval, majd a sütő közepére helyezett sütőrácsra helyezzük őket, és 1 órán át sütjük, amíg villával k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű