Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Perui halas krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg főtt burgonya
citromlé
chilli, vagy piros paprika (darált)
10 dkg olajos tonhal
kis fej lilahagyma
petrezselyem
só, bors
majonéz
1 kanál tejföl

Elkészítés:


25 dkg héjában főtt krumpli, amit krumplinyomón áttörünk, hozzáadunk egy kisebb citrom kifacsart levét, sót, és piros darált paprikát. Az eredeti recept szerint csípős chili paprika kell hozzá, de mivel én azt nem eszem, ezért nálam maradt a sima, magyar édes-nemes paprika. Szóval, miután jól elkevertük az egészet, félre tesszük hűlni. Fogunk egy tálat, abba beleteszünk a kedvenc tonhal konzervünkből 10 dkg, amit jól lecsöpögtetünk. Nálam ez Rio Mare én azt szeretem, de mondom lehet bármelyik halkonzerv. A halat villával összetörjük, adunk hozzá sót, borsot, pici citromlevét, egy kis fej apróra vágott lila hagymát, aprított petrezselymet, egy evőkanál tejfölt, egy szűk evőkanál majonézt. Jó pépes állagúra keverjük, kóstoljuk, ízlés szerint még fűszerezzük ha kell. Fogunk egy olyan dobozt aminek teteje is van, az aljára a krumpli egyik felét rakjuk, rá a halas keveréket, majd a tetejére újfent a krumpli massza kerül. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, és szeletelt paradicsommal kínáljuk. Mivel ez az étel hidegen jó, ezért pont aktuális egy meleg nyári napon, ráadásul nagyon jól laktat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Paleo töltött káposzta
Paleo töltött káposzta

Vágd ki a káposzta torzsáját, és sós, lobogó vízben főzd félpuhára a zöldséget kb. 3 perc alatt. Ezáltal könnyebben tudod majd leveleire szedni. Állítsd össze a tölteléket: a karf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslivel rakott kukorica
Virslivel rakott kukorica

A lisztel és olajjal rántást készítünk. Mikor zsemleszínű a rántás a tűzről levesszük és a pirospaprikát belekeverjük majd a kukoricával összekeverjük. Egy tűzálló tálat alaposa...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Puliszka / Juhtúrós
Puliszka / Juhtúrós

A vizet felforralom a sóval. Amikor forr, lassan belekeverem a kukoricadarát. 3-4 percig folyamatosan kevergetve főzöm. Amikor már sűrű krémszerű, leveszem a tűzről és egy te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsgombóc krémes mártásban
Húsgombóc krémes mártásban

Készítsd el a húsgolyót: keverd el a hozzávalókat és készíts diónyi gombócokat. Olajon pirítsd meg. Szedd ki a pirult gombikat, és tedd félre. A meleg serpenyőbe mehet a vaj, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk