25 dkg főtt burgonya
citromlé
chilli, vagy piros paprika (darált)
10 dkg olajos tonhal
kis fej lilahagyma
petrezselyem
só, bors
majonéz
1 kanál tejföl
25 dkg héjában főtt krumpli, amit krumplinyomón áttörünk, hozzáadunk egy kisebb citrom kifacsart levét, sót, és piros darált paprikát. Az eredeti recept szerint csípős chili paprika kell hozzá, de mivel én azt nem eszem, ezért nálam maradt a sima, magyar édes-nemes paprika. Szóval, miután jól elkevertük az egészet, félre tesszük hűlni. Fogunk egy tálat, abba beleteszünk a kedvenc tonhal konzervünkből 10 dkg, amit jól lecsöpögtetünk. Nálam ez Rio Mare én azt szeretem, de mondom lehet bármelyik halkonzerv. A halat villával összetörjük, adunk hozzá sót, borsot, pici citromlevét, egy kis fej apróra vágott lila hagymát, aprított petrezselymet, egy evőkanál tejfölt, egy szűk evőkanál majonézt. Jó pépes állagúra keverjük, kóstoljuk, ízlés szerint még fűszerezzük ha kell. Fogunk egy olyan dobozt aminek teteje is van, az aljára a krumpli egyik felét rakjuk, rá a halas keveréket, majd a tetejére újfent a krumpli massza kerül. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, és szeletelt paradicsommal kínáljuk. Mivel ez az étel hidegen jó, ezért pont aktuális egy meleg nyári napon, ráadásul nagyon jól laktat
1. A burgonyákat meghámozzuk, majd mindegyikbe hosszában olyan széles „alagutat” fúrunk, hogy egy-egy virsli beleférjen. 2. A burgonyákat sós vízben 10 percig főzzük (kb. félpu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat habosra verjük, majd összekeverjük a tejjel és a liszttel. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a sót, a borsot és a szerecsendió-virágot, valamint 3 evőkanálnyi olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt megolvasztjuk, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a feldarabolt csirkét, erős tűzön, gyors keveréssel áthevít...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA krumplit, vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A szalonnát kis csíkokra szeleteljük, a fokhagymát lereszeljük. A petrezselymet, zeller zöldet finomra daraboljuk. Paprikák,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű