3 db paprika ,50 dkg darált sertéscomb
1 nagy üveg sűrített paradicsom (esetleg még hozzá 1/2 kg hámozott paradicsom turmixolva),3 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma finomra vágva, lepirítva ,1 alma ,1 tojás ,1 zellergumó
1. Keverd össze a töltelékhez a darált húst sóval, borssal, tojással és pirított vöröshagymával. Ha lágynak találod a masszát, 1-2 ek. útifűmaghéjat is tehetsz bele. A bekevert darált húst töltsd bele a kicsumázott paprikákba.
2. A szószhoz kb. 1 liter vizet vegyíts a paradicsommal.
3. Tedd bele a fokhagymát, a felkockázott zellert, és a húsgombócokat.
4. Az almát reszeld le, párold meg egy kicsit, majd só kíséretében add a paradicsomos szószhoz.
5. Miután minden megfőtt, a zellereket vedd ki és pürésítsd. Turmixolt állapotban keverd vissza a szószba, és már kész is!
Lestyánnal és kakukkfűvel is fűszerezheted,
A burgonyát jó alaposan megmossuk, sós vízbe rakjuk oda főni. Ha megfőtt a burgonya szűrjük le, langyosra kihűtjük megpucoljuk. Törjük át krumpli nyomón, adjunk hozzá annyi liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézburgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, megfőzzük, majd összetörjük krumplinyomóval. Amíg picit hűlni hagyjuk, elkészítjük a szószt. A hagymát apróra vágva, kevés olajon meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat felcsíkozzuk, 1 kanál olíva olajon alaposan megpirítjuk, és hozzáadunk 1 csilit apróra vágva. (ha nem szeretjük a nagyon csípőset, magozzuk ki előbb a csilit) A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet 24 egyforma nagyságú darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon elősütjük a csirkedarabok mindkét oldalát. Egy keverőtálban összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes