menu

Családireceptkönyv.hu

Vöröslencse fasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre vörös lencse
1/2 bögre bulgur
1/2 bögre olívaolaj
1 közepes hagyma apróra vágva
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál sűrített paradicsompüré
1 citrom
1 csokor petrezselyem
1 csomag újhagyma

Elkészítés:


Mosd át a lencsét, majd 2 bögre vízben főzd félpuhára (kb. 10 perc).
A bulgurt hasonló módon készítsd elő, de ezt főzd puhára (kb.20 perc)
Az apróra vágott hagymát, újhagymát futtasd meg az olívaolajon, majd merd hozzá a paradicsomsűrítményt és fűszerezd.
Keverd össze az összes hozzávalót és az apróra vágott petrezselymet, majd formázd meg a fasírt pogácsákat.
Forró olajban süsd mindkét oldalát 3-4 percig
Fogyasztás előtt csavarhatsz rá citromlevet is.

Trükkök, tippek, praktikák:


A vörös lencséhez nagyon jól harmonizálnak a keleti fűszerek. 1-2 teáskanál garam masalával, római köménnyel vagy friss korianderrel hihetetlen ízorgiát varázsolhatsz az asztalra!

Vöröslencse fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott káposzta
Rakott káposzta

A szalonnát üvegesre pirítom, hozzáadom a hagymát. Kicsi főzés után hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Ha kész megszórjuk kb. 1 ek liszttel, majd felöntöm annyi tejjel, hogy mártás...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tojásos bőségszendvics
Tojásos bőségszendvics

baconcsíkokat egy serpenyőben kis lángon kiolvasztjuk, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, rádobjuk a kenyérszeleteket pirulni. Ha az egyik o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

A virsli és a kolbász kivételével mindent meg kell főzni. A tepsit olajjal ki kell kenni, és alulra tejfölt tenni. Sima sütéssel kb fél óra alatt összesül 180-200 fokon.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Sütőben sült rántott karfiol
Sütőben sült rántott karfiol

Talán még jobb lett, mint a hagyományos verzió, Ropogós volt, de nem tocsogott az olajban.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk