1 bögre vörös lencse
1/2 bögre bulgur
1/2 bögre olívaolaj
1 közepes hagyma apróra vágva
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál sűrített paradicsompüré
1 citrom
1 csokor petrezselyem
1 csomag újhagyma
Mosd át a lencsét, majd 2 bögre vízben főzd félpuhára (kb. 10 perc).
A bulgurt hasonló módon készítsd elő, de ezt főzd puhára (kb.20 perc)
Az apróra vágott hagymát, újhagymát futtasd meg az olívaolajon, majd merd hozzá a paradicsomsűrítményt és fűszerezd.
Keverd össze az összes hozzávalót és az apróra vágott petrezselymet, majd formázd meg a fasírt pogácsákat.
Forró olajban süsd mindkét oldalát 3-4 percig
Fogyasztás előtt csavarhatsz rá citromlevet is.
A vörös lencséhez nagyon jól harmonizálnak a keleti fűszerek. 1-2 teáskanál garam masalával, római köménnyel vagy friss korianderrel hihetetlen ízorgiát varázsolhatsz az asztalra!
A burgonyapürét (amely lehet maradék is) a reszelt hagymával meg a tojásokkal habverővel jól kikeverjük, és alaposan kivajazott tűzálló tálba öntjük. A tetejére olvasztott vajat lo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kicsontozzuk, és kb 5 cm-es darabokra vágjuk. 3 ek olajon megpirítjuk a bacont. A tejfölt összekeverjük a megpirított bacon kockákkal, a vékonyra vágott lilahagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A mazsolát megmossuk. A vaj kétharmadát, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítom, megmosom. Egy nagy fazékba beleteszem a már előzőleg megtisztított, jól átmosott, kisebb darabokra vágott húst és felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen...
Elkészítési idő: 7 ó Nehézség: Közepes