1 nagyobb kelkáposzta
1 hagyma
50 dkg darált hús
3 – 4 gerezd fokhagyma
ételízesítő
só
bors
2 kanál mustár
30 – 40 dkg rizs
3 dl tejföl a töltelékbe
3 dl fokhagymás tejföl a sütéshez
Kelleveleket blansírozunk, forró vízben kb. 5 percig. Nem baj, ha gyengéden forr a víz. Kiszedjük, lecsöpögtetjük őket. Olajon hagymát pirítunk, hozzáadunk 50 dkg darált húst és 3 – 4 gerezd zúzott fokhagymát, ételízesítőt, sót, borsot, 2 kanál mustárt. Készre főzzük, közben 30 – 40 dkg rizst megmosunk és hagyományos módon megfőzünk.Ha kész, a kettőt összekeverjük és 1 doboz tejfölt is keverünk bele. Ehhez a mennyiséghez legalább 3 dl tejföl kell, nem jó ha száraz a töltelek. A kisebb levelekből is tettem a töltelékbe, amit szintén előfőztem, lecsöpögtettem és apróra vágtam. A kellevelek vastagabb részét eltávolítjuk és egy kanál segítségével megtöltjük a leveleket. Összegöngyöljük,majd kiolajozott tepsiben szorosan egymás mellé rakjuk őket. Fokhagymás tejföllel leöntjük (3 dl). 180-200 fokon sütjük, egy ideig fólia alatt, majd fólia nélkül, hogy piruljon.
A babot előző este beáztatjuk. Egy nagy edényben, amit sütőbe is lehet tenni, olajat forrósítunk. Ebben 15-20 perc alatt lesütjük a császárszalonnát és a húsokat. Rádobjuk a fel...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűRIZSES TÖLTELÉK 10 dkg rizs, megfőzve (Fém) 5 dkg fetasajt / más juhsajt / lágy kecskesajt (Fém) 1 hagyma, apróra vágva (Fém) 1 cikk fokhagyma (Fém) 1 nagy csokor zöldfűszer –...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűhttps://ripost.hu/cikk-dietazol-felejtsd-el-a-kenyeret-ezt-tekerd-reggel-a-tojasba
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA nokedlivel semmi dolgunk nincs , mint kiszaggatjuk forrásban lévő vízbe és pár percig még főzzük. A kókuszzsíron megpíritjuk az apróra vágott hagymát, majd felkockázzuk a csir...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű