45 dkg burgonya
3 dkg vaj
1 ek finomra vágott rozmaring
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
2 ek tej
só, bors
Krumplit meg kell hámozni, karikára vágni.
Vajat, rozmaringot, hagymát, fokhagymát megpárolni.
Tejet hozzáönteni, sózni, borsozni.
Krumplit körkörösen rárendezni.
Fedő alatt főzni, míg a krumpli megpuhul.
Utána piríthatjuk
A búzadarát tejbe sűrűre főzük,cukoral a van, cukorral citrom héjjal sóval izesítjük. Amikor kihűlt össze gyúrjuk a tűróval ,majd gombocokat készítünk. Beleforgatjuk piritott morzs...
Elkészítési idő:A húst kockára vágjuk. A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a húst, és...
Elkészítési idő:A bucik tetejét levágjuk,egy kevés bélzetet kiszedünk. Annak a helyére töltjük sorban a hozzávalókat a tojássárga kivételével. Sütőbe toljuk 20 percre majd 1-1 tojássárgát a tete...
Elkészítési idő: 30 perc