45 dkg burgonya
3 dkg vaj
1 ek finomra vágott rozmaring
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
2 ek tej
só, bors
Krumplit meg kell hámozni, karikára vágni.
Vajat, rozmaringot, hagymát, fokhagymát megpárolni.
Tejet hozzáönteni, sózni, borsozni.
Krumplit körkörösen rárendezni.
Fedő alatt főzni, míg a krumpli megpuhul.
Utána piríthatjuk
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetör...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig. A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítési idő kissé becsapós, mert a babot egy éjszakára be kell, hogy áztasd, hogy igazán jó legyen - ezzel csalhatsz is, ha csülök helyett például sertéscombból készíted, v...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA babot és a húsokat előző este beáztatjuk. Egy nagy tűzálló edénybe pakoljuk a babot, a füstölt húst, rá a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, valamint a li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű