• Kb. 200 g rókagomba
• 2 közepes fej vöröshagyma
• 1 konzerv csicseriborsó
• 3 sült padlizsán
• Kb. 200 g juhturó
• 500 ml főző tejszín
• 2 ek olaj vagy zsír
• 2 ek pirospaprika
• Só és bors ízlés szerint
• 1 kk őrölt kömény/gyömbér (elhagyható)
• Köret: barnarizs
0. Feltesszük főni a barnarizst (sok idő kell neki, addig készül a többi)
1. Megpucoljuk és felkockázzuk a vöröshagymát, teszünk hozzá 1 kk sót, majd megdinszteljük az olajon
2. Hozzáadjuk a megpucolt, felvágott rókagombát, rátesszük a hagymára, öntünk hozzá egy pici vizet, rátesszük a fűszereket és szinte készre pároljuk
3. Leszűrjük és átöblítjük a csicserit és hozzáadjuk a gombához, pár percet hagyjuk együtt párolódni
4. Jöhet hozzá a padlizsán, átkeverjük az egészet
5. Beletördeljük a juhturót (nem kell nagyon apróra, úgyis elolvad), ezzel is átkeverjük
6. Felöntjük a főző tejszínnel, összerottyasztjuk és kész.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, flekken fűszerrel bedörzsöljünk és félretesszük. Kiolajozott tepsibe burgonyát karikázunk, rátesszük a húsokat. A húsra rákarikázzuk a hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, majd a durva reszelőn ( amivel az almás pitéhez reszeljük az almát) nyersen lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk. Feltörünk két tojást, habosra keverünk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon állandóan kevergetve 4-5 percig pirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és a nagyon vékonyan fölszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Felöntjük kb. 2 dl vízzel,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű