• Kb. 200 g rókagomba
• 2 közepes fej vöröshagyma
• 1 konzerv csicseriborsó
• 3 sült padlizsán
• Kb. 200 g juhturó
• 500 ml főző tejszín
• 2 ek olaj vagy zsír
• 2 ek pirospaprika
• Só és bors ízlés szerint
• 1 kk őrölt kömény/gyömbér (elhagyható)
• Köret: barnarizs
0. Feltesszük főni a barnarizst (sok idő kell neki, addig készül a többi)
1. Megpucoljuk és felkockázzuk a vöröshagymát, teszünk hozzá 1 kk sót, majd megdinszteljük az olajon
2. Hozzáadjuk a megpucolt, felvágott rókagombát, rátesszük a hagymára, öntünk hozzá egy pici vizet, rátesszük a fűszereket és szinte készre pároljuk
3. Leszűrjük és átöblítjük a csicserit és hozzáadjuk a gombához, pár percet hagyjuk együtt párolódni
4. Jöhet hozzá a padlizsán, átkeverjük az egészet
5. Beletördeljük a juhturót (nem kell nagyon apróra, úgyis elolvad), ezzel is átkeverjük
6. Felöntjük a főző tejszínnel, összerottyasztjuk és kész.
A karfiolt sós vízben megfőzzük. Közben a tojásokat is felrakjuk főni. Mikor a karfiol elkészült a felét kivajazott hőálló edénybe tesszük. A tojásokat felszeleteljük és ráhalmozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTekerje össze a két pizza tésztát. Fedje le a tetejét paradicsommártással, ügyelve arra, hogy helyet hagyjon egy kéregnek. Fedje le a paradicsomszószt sajttal, majd szalámival, ma...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk, kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apró darabokra vágott húst, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, pár percig fedő alatt főzzük,...
Elkészítési idő: 15 perc+lefedve Nehézség: Könnyű(A savanyú káposztát nem szoktam kiöblíteni, mert savanyúan szeretem.) De aki így nem szereti, természetesen kiöblítheti a káposztát folyó víz alatt. Az eredeti recept sertéscombo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű