hozzávalók / 4 adag
A bundához
6 evőkanál finomliszt
3 csapott ek étkezési keményítő
1 ek napraforgó olaj
1 db tojás
1 db csirkemell filé
1 csipet só
2 evőkanál víz (pici)
1.5 kk sütőpor
A mázhoz
100 g ketchup
chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém)
2 teáskanál méz (ízlés szerint)
3 ek szezámmag
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
elkészítés
A húst felkockázzuk.
Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
Elkészítjük a mázat.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
a megtisztitott padlizsánt először szeleteljük,majd egyforma méretü kockákra vágjuk,besózzuk, és 30 percre félretesszük, hogy levet engedjen -ezt a fél óra letelte után leöntjük,a...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KözepesA lekvárhoz forraljuk fel a hozzávalókat, majd alacsony lángon pároljuk őket, amíg a keverék szirupos állagúvá nem sűrűsödik. Majd tegyük félre hűlni. Az uborkát szeleteljük fel m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott hőálló edénybe halmozzuk. A megtisztított burgonyát ráreszeljük és hozzáadjuk az apróra szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát és a húst csíkokra vágjuk.Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát,hozzáadjuk a húst,ami levet fog ereszteni,de zsírjára sütjük .Ezután beletesszük a darabolt paprikát ,az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű