hozzávalók / 4 adag
A bundához
6 evőkanál finomliszt
3 csapott ek étkezési keményítő
1 ek napraforgó olaj
1 db tojás
1 db csirkemell filé
1 csipet só
2 evőkanál víz (pici)
1.5 kk sütőpor
A mázhoz
100 g ketchup
chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém)
2 teáskanál méz (ízlés szerint)
3 ek szezámmag
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
elkészítés
A húst felkockázzuk.
Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
Elkészítjük a mázat.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
A szőlőlevelet forró vízbe áztatjuk, hogy veszítsen a sósságából. A rizst megmossuk, leszűrjük. A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a petrezselyemből egy keveset félretes...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyő kevés olivaolajat öntök, hozááadom a vékony karikára vágott vöröshagymát, a darálthúst, gyakori kevergetés mellett fehéredésig pirítom, majd sózom, borsozom, mehet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és megszárított csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a joghurttal, a szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, citromlével, és az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű