hozzávalók / 4 adag
A bundához
6 evőkanál finomliszt
3 csapott ek étkezési keményítő
1 ek napraforgó olaj
1 db tojás
1 db csirkemell filé
1 csipet só
2 evőkanál víz (pici)
1.5 kk sütőpor
A mázhoz
100 g ketchup
chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém)
2 teáskanál méz (ízlés szerint)
3 ek szezámmag
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
elkészítés
A húst felkockázzuk.
Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
Elkészítjük a mázat.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
A spagettit sós, lobogó vízben megfőzzük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt felaprózzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a tepertők nagyobb részét kiemeljük. Az apróra k...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűElőző este a babot, a gerslit és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk. Én kacsasütőben szoktam megcsinálni /de lehet római tálban is, amit ugyanúgy, mint a húsokat, legalább 4 órát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tésztát kifőzzük. Kevés (max 2 dl) főzővizet érdemes megtartani. A krumplit apróra kockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A felaprított hagymákat a kevés olajon elkezdjük pi...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a sonkát és a szalonnát felkockázzuk. A burgonyát és a kolbászt vékony karikákra szeleteljük. A hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, megszórjuk a pir...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű