Családireceptkönyv.hu

Pásztortarhonya (Szilágyi Balázs )


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g tarhonya (kb. 550 ml)
300 g kolbász
150 g szalonna
1 kg krumpli
1 nagyobb vagy 2 kisebb fej hagyma (150-200 g)
2 ek. olaj vagy zsír
1 tk. pirospaprika
1 tk. só
1/8 tk. őrölt bors
1 paradicsom (opcionális)
1/2 paprika (opcionális)

Elkészítés:


1. Első lépésben készítsd elő az alapanyagokat, mert főzés közben nem fogsz tudni ezzel foglalkozni. Húzd le a 30 dkg kolbász héját és vágd karikákra, pucold meg az 1 kg krumplit, vágd kockákra és tedd hideg vízbe, vágd kisebb darabokra a 150 g szalonnát és vágd apróra a 2 közepes fej hagymát.
2. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevíts fel 2 ek. zsírt vagy olajat. Tedd bele a tarhonyát, és nagy lángon pirítsd meg félig 3 perc alatt.
3. Öntsd ki a tarhonyát egy tálba, és tedd félre.
4. Tedd vissza az edénybe a szalonnát, és közepes lángon olvaszd ki a zsírját, pirítsd meg 2-3 perc alatt.
5. Tedd vissza bele a tarhonyát, add hozzá a hagymát, és 2-3 percig pirítsd nagy lángon, néha megkeverve vagy rázva.
6. Add hozzá a kolbászt, és szintén néha megkeverve vagy rázva pirítsd tovább nagy lángon 2-3 percig. ha gondolod, akkor ebben a fázisban adhatsz hozzá 1 paradicsomot, 1 fél zöldpaprikát.
7. Végül szórd meg 1 tk. pirospaprikával, és add hozzá a lecsöpögtetett krumplit. Keverd el, és ezzel is pirítsd még 2 percig.
8. Öntsd fel 1,3 l vízzel, ízesítsd 1 tk. sóval és 1/8 tk. őrölt borssal.
9. Forrald fel és utána takaréklángon főzd 30 percig, fedő nélkül. 20 perc és 25 perc után keverd át egyszer, egyébként nem kell kevergetni.
10. Utolsó lépésben is forgasd át, és nézd meg, hogy a krumpli és a tarhonya megpuhult-e. Ha esetleg nem, akkor 1 dl vizet önts még alá, és takaréklángon főzd 5 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A tökéletes pásztortarhonya titka a jó minőségű füstölt húsok (kolbász és szalonna).
♥ A hozzávalókat a lehető legtovább pirítjuk, illetve minden hozzávalót megpirítunk.

Pásztortarhonya (Szilágyi Balázs )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

A szilvákat szétnyitom és mindegyik közepébe teszek egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A krumplit kockára vágva megfőzöm, jól lecsepegtetem, gyúródeszkára borítom és mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mákos angyalbögyörő  vanilíamártással
Mákos angyalbögyörő vanilíamártással

A még meleg áttört burgonyát a liszttel, a tojással, a margarinnal, kevés sóval összegyúrjuk. Ezután meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a tenyerünkkel k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Aluat de pizza
Aluat de pizza

ntr-un bol se pune faina, se adauga drojdia si sarea apoi se amesteca bine. Daca folositi drojdie proaspata, dizolvati-o intai in apa calda si apoi o adaugati peste ingredientele u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kéksajtos kenyérpuding
Kéksajtos kenyérpuding

A felkockázott kenyeret kivajazott tűzálló tálba tesszük. A tojásokat enyhén felverjük, összekeverjük a tejjel, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot (az alternatíva menüpont összet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk