500 g tarhonya (kb. 550 ml)
300 g kolbász
150 g szalonna
1 kg krumpli
1 nagyobb vagy 2 kisebb fej hagyma (150-200 g)
2 ek. olaj vagy zsír
1 tk. pirospaprika
1 tk. só
1/8 tk. őrölt bors
1 paradicsom (opcionális)
1/2 paprika (opcionális)
1. Első lépésben készítsd elő az alapanyagokat, mert főzés közben nem fogsz tudni ezzel foglalkozni. Húzd le a 30 dkg kolbász héját és vágd karikákra, pucold meg az 1 kg krumplit, vágd kockákra és tedd hideg vízbe, vágd kisebb darabokra a 150 g szalonnát és vágd apróra a 2 közepes fej hagymát.
2. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevíts fel 2 ek. zsírt vagy olajat. Tedd bele a tarhonyát, és nagy lángon pirítsd meg félig 3 perc alatt.
3. Öntsd ki a tarhonyát egy tálba, és tedd félre.
4. Tedd vissza az edénybe a szalonnát, és közepes lángon olvaszd ki a zsírját, pirítsd meg 2-3 perc alatt.
5. Tedd vissza bele a tarhonyát, add hozzá a hagymát, és 2-3 percig pirítsd nagy lángon, néha megkeverve vagy rázva.
6. Add hozzá a kolbászt, és szintén néha megkeverve vagy rázva pirítsd tovább nagy lángon 2-3 percig. ha gondolod, akkor ebben a fázisban adhatsz hozzá 1 paradicsomot, 1 fél zöldpaprikát.
7. Végül szórd meg 1 tk. pirospaprikával, és add hozzá a lecsöpögtetett krumplit. Keverd el, és ezzel is pirítsd még 2 percig.
8. Öntsd fel 1,3 l vízzel, ízesítsd 1 tk. sóval és 1/8 tk. őrölt borssal.
9. Forrald fel és utána takaréklángon főzd 30 percig, fedő nélkül. 20 perc és 25 perc után keverd át egyszer, egyébként nem kell kevergetni.
10. Utolsó lépésben is forgasd át, és nézd meg, hogy a krumpli és a tarhonya megpuhult-e. Ha esetleg nem, akkor 1 dl vizet önts még alá, és takaréklángon főzd 5 percig.
♥ A tökéletes pásztortarhonya titka a jó minőségű füstölt húsok (kolbász és szalonna).
♥ A hozzávalókat a lehető legtovább pirítjuk, illetve minden hozzávalót megpirítunk.
A brokkolit alaposan megmossuk, levágjuk a szárát és a kiskuktáknak adjuk, hogy szedjék rózsáira. Forró, sós vízben puhára főzzük, de figyeljünk arra, hogy kemény maradjon, nem sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, eg...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra 2. Tedd a tojást, a fűszereket egy nagy tálba és jól kever össze. Tedd bele a felcsíkozott cukkinit. 3. Tedd ezt az egyveleget egy sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű