menu

Családireceptkönyv.hu

Hússal töltött sült paprika


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg burgonya
• só, bors
• 2+1 ek. olaj
• 2 nagy vagy 4 közepes, piros húsú paprika
• 1 kis fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 300 g darált hús (marha és csirke/pulyka vegyesen)
• 1 ek. paradicsompüré
• 1/2 kk. enyhén csípős pirospaprika
• 50 g füstölt, nyers sonka
• 1 kis csokor petrezselyem
• 1 tojás
• 1 ek. zsemlemorzsa
• 1/4 kk. őrölt köménymag
• 20 g vaj/margarin
• 20 g finomliszt
• 2 dl tej
• 30 g parmezán sajt


Elkészítés:


1. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sütőtálba szórjuk, összekeverjük sóval, borssal és 2 ek. olajjal. Alufóliával letakarjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig pároljuk.
2. Közben a paprikákat megmossuk, félbevágjuk, ereiket-csumájukat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, 1 ek. olajban megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált húst, és 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, sót és borsot, további 2 percig pirítjuk, hagyjuk kihűlni. A sonkát apró kockákra, a petrezselymet (néhány levélke kivételével) finomra vágjuk, aztán a tojással, a zsemlemorzsával és a köménymaggal együtt a húshoz keverjük.
3. A besamelhez a vajban/margarinban sárgára pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, mérsékelt tűzön besűrítjük, kihűtjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot, felét a húsmasszához adjuk, és a paprikacsónakokba töltjük.
4. Leemeljük a burgonyáról a fóliát, tetejére ültetjük a paprikákat, bevonjuk a maradék besamellel, és aranysárgára sütjük (további 30-35 perc). Petrezselyemmel díszítve a sütőtálban kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Változatok:
− A besamelt 1-2 csipet frissen reszelt szerecsendióval vagy őrölt fahéjjal is illatosíthatjuk.
− Készíthetjük padlizsánnal, nagyobbacskára nőtt és kivájt cukkinival, patisszonnal is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsgombóc paradicsompürével
Húsgombóc paradicsompürével

Paradicsomszósz: A paradicsomlevet zellerzölddel, sóval és cukorral (ízlés szerint) feltesszük főni. Mikor forr, apróra vágott vöröshagymát egy serpenyőben megpirítunk, pirospa...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Párizsis toast szendvics
Párizsis toast szendvics

Megvajazzuk a toast kenyereket, majd rárakjuk a párizsit, és a sajtot. Összenyomjuk a szeleteket, és egy toastsütőben megsütjük. A kaliforniai paprikából vágjunk ujjnyi vastag sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Töltött Karalábé
Töltött Karalábé

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Káposztaleves füstölt hússal
Káposztaleves füstölt hússal

A csülköt vagy a füstölt húst a főzés előtt egy-két órával meleg vízben megáztatjuk, megkaparjuk, tisztára mosva, bő hideg vízben főni tesszük (előző nap is elkészíthető). Ha a hús...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk