csirkecombok
vöröshagyma
fokhagyma
olajbogyó, kapribogyó (elhagyható)
bazsalikom, zsálya
paradicsompüré, vagy sok paradicsom
gomba
padlizsán
cukkini
Kevés vizet öntünk a tepsibe. Beletesszük a csirkecombokat egymás mellé, megsózzuk, megborsozzuk őket.
A nem túl kis darabokra vágott zöldségekkel beborítjuk a csirkecombokat.
Az egészet megszórjuk fokhagymával, a fűszerekkel. Leöntjük a paradicsompürével. A tepsit lefedjük (sütőpapírral, aztán alufóliával), és közepes lángon addig sütjük, amíg a hús finom puha nem lesz. Időnként átkeverhetjük.
A tepsit nem szabad nagyon telepakolni, csak félig, mert sok levet enged az étel.
Rizzsel is tálalhatjuk, de magában is finom. :)
orvosi rendelő "Szív és egészség" magazinból
A kifliket felkarikázzuk.Az almát megpucoljuk és le reszeljük ízesítjük cukorral,fahéjjal.Az öntetet hozzávalóit egy tálba összekeverem,a tepsit vajazom majd a karikázót kifliket j...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a felvert tojást, a tejfölt, a lisztet, a sót, a borsot, az összepréselt vöröshagymát. Az egészet tepsibe rakjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk. 2. Egy nagy tepsit jól kiolajozunk, a burgonyakarikákat beleterítjük, az apróra vágott fokhagymával megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott spenótot hagyjuk kiengedni, majd gyengéden kinyomkodjuk. A liszttel, a tojásokkal és 1,5 dl vízzel tésztává összedolgozzuk, sózzuk, ha szükséges, akkor még egy kis vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű