Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mediterrán zöldséges ragus csirke, sütőben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


csirkecombok
vöröshagyma
fokhagyma
olajbogyó, kapribogyó (elhagyható)
bazsalikom, zsálya
paradicsompüré, vagy sok paradicsom
gomba
padlizsán
cukkini

Elkészítés:


Kevés vizet öntünk a tepsibe. Beletesszük a csirkecombokat egymás mellé, megsózzuk, megborsozzuk őket.

A nem túl kis darabokra vágott zöldségekkel beborítjuk a csirkecombokat.

Az egészet megszórjuk fokhagymával, a fűszerekkel. Leöntjük a paradicsompürével. A tepsit lefedjük (sütőpapírral, aztán alufóliával), és közepes lángon addig sütjük, amíg a hús finom puha nem lesz. Időnként átkeverhetjük.

A tepsit nem szabad nagyon telepakolni, csak félig, mert sok levet enged az étel.

Rizzsel is tálalhatjuk, de magában is finom. :)

Trükkök, tippek, praktikák:


orvosi rendelő "Szív és egészség" magazinból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Krumplis tészta
Krumplis tészta

A hagymát megpucolom, apróra vágom. A krumplit meghámozom, apró kockákra felvágom. A hagymát felteszem kevés zsíron dinsztelődni, amikor már üveges, ráteszem a krumplit, sózom ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Bögrés császármorzsa
Bögrés császármorzsa

A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sólet gazdagon
Sólet gazdagon

Előző este a babot, a gerslit és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk. Én kacsasütőben szoktam megcsinálni /de lehet római tálban is, amit ugyanúgy, mint a húsokat, legalább 4 órát...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Krumplifánk
Krumplifánk

Az édesburgonyát megfőzzük (kb. 4 perc) és letörjük. A püréhez adjuk hozzá a petrezselymet vegetát borsot és a tojást kezdjük el adagolni a lisztet, és gyúrjuk jól össze. Ha kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk