csirkecombok
vöröshagyma
fokhagyma
olajbogyó, kapribogyó (elhagyható)
bazsalikom, zsálya
paradicsompüré, vagy sok paradicsom
gomba
padlizsán
cukkini
Kevés vizet öntünk a tepsibe. Beletesszük a csirkecombokat egymás mellé, megsózzuk, megborsozzuk őket.
A nem túl kis darabokra vágott zöldségekkel beborítjuk a csirkecombokat.
Az egészet megszórjuk fokhagymával, a fűszerekkel. Leöntjük a paradicsompürével. A tepsit lefedjük (sütőpapírral, aztán alufóliával), és közepes lángon addig sütjük, amíg a hús finom puha nem lesz. Időnként átkeverhetjük.
A tepsit nem szabad nagyon telepakolni, csak félig, mert sok levet enged az étel.
Rizzsel is tálalhatjuk, de magában is finom. :)
orvosi rendelő "Szív és egészség" magazinból
Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt nagyjából 10 percig főzzük sós vízben, majd szűrjük le és törjük apróra. A csirkemellet is főzzük meg sós vízben, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk karikára, a para...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót a vajon 5 perc alatt megpároljuk, sóval, ételízesítővel, kurkumával ízesítjük. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és felöntjük a vízzel. Amikor a víz felfor...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: KönnyűHála jó istennek, a rizsdarából is ugyanolyan jó tejbegrízt lehet készíteni, mint búzadarából, észre se lehet venni a különbséget. ? Nemcsak kakaóval lehet ízesítni, hanem bármil...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz