Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Balzsamos-bazsalikomos lencse füstölt hússal


Írta:

Elk. idő: 1 h
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


35 dkg füstölt csülök vagy oldalas, tarja, 1 szál póréhagyma, 50 dkg lencse beáztatva, 1 liter zöldségalaplé, 1 csokor bazsalikom, 6-7 evőkanál balzsamecet, 2 szál angolzeller, 2 db kápia paprika, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, fél rúd bagett

Elkészítés:


A füstölt húst felkockázzuk, 2 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk. Hozzádobjuk a felaprított pórét és a beáztatott lencsét, és felöntjük fél liter alaplével. Kis lángon puhára főzzük, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.
Az apróra vágott paprikát és zellert hozzáadjuk, balzsamecettel ízesítjük, néhány percig még főzzük. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot.
A bagettet felkarikázzuk, megpirítjuk, a lencsét ezzel tálaljuk.

Balzsamos-bazsalikomos lencse füstölt hússal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött paprika
Töltött paprika

Összegyúrom a töltelék hozzávalóit, a paprikákat megmosom és felül kivágom a magházát, ebbe töltöm a húsos masszát, ha a paprika elfogy gombócokat készítek a masszából. lábosba sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
lecsós csirkemáj
lecsós csirkemáj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött burgonyacsónak
Töltött burgonyacsónak

1. A kruplikat héjában sós vízben megfőzzük. 2. Közben a vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt. 3. A megfőtt krumpli tetejét levá...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Nem lehet abbahagyni csirke
Nem lehet abbahagyni csirke

A csirkedarabokat enyhén besózzuk, és a fűszeres lisztben megforgatjuk. Tepsibe rakjuk, a maradék lisztet rászórjuk. Egy kis fej hagymát a húsra karikázunk. 1 pohár tejfölben elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk