35 dkg füstölt csülök vagy oldalas, tarja, 1 szál póréhagyma, 50 dkg lencse beáztatva, 1 liter zöldségalaplé, 1 csokor bazsalikom, 6-7 evőkanál balzsamecet, 2 szál angolzeller, 2 db kápia paprika, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, fél rúd bagett
A füstölt húst felkockázzuk, 2 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk. Hozzádobjuk a felaprított pórét és a beáztatott lencsét, és felöntjük fél liter alaplével. Kis lángon puhára főzzük, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.
Az apróra vágott paprikát és zellert hozzáadjuk, balzsamecettel ízesítjük, néhány percig még főzzük. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot.
A bagettet felkarikázzuk, megpirítjuk, a lencsét ezzel tálaljuk.
Összegyúrom a töltelék hozzávalóit, a paprikákat megmosom és felül kivágom a magházát, ebbe töltöm a húsos masszát, ha a paprika elfogy gombócokat készítek a masszából. lábosba sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A kruplikat héjában sós vízben megfőzzük. 2. Közben a vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt. 3. A megfőtt krumpli tetejét levá...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: NehézA csirkedarabokat enyhén besózzuk, és a fűszeres lisztben megforgatjuk. Tepsibe rakjuk, a maradék lisztet rászórjuk. Egy kis fej hagymát a húsra karikázunk. 1 pohár tejfölben elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű