4 db tojás
1 dl dashi
2 ek szójaszósz
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy katakuriko)
1 teáskanál cukor
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
1.A tojásokat felverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük.
2.Egy serpenyőbe kis olajat öntünk, majd egy papírtörlő segítségével felitatjuk. (A papírt ne dobjuk el, mert szükségünk lesz rá.)
3.A forró serpenyőbe egy vékony réteg tojást öntünk, majd amikor már félig megsült, egy sütőlapát (vagy pálcikák) segítségével szorosan feltekerjük, és a serpenyő hozzánk közelebbi oldalához húzzuk.
4.A serpenyő alját áttöröljük az olajos papírral, majd újabb réteg tojást öntünk a serpenyőbe.
5.Amikor ez is félig átsült, újra az előző módon feltekerjük, így egyre vastagabb, réteges omlettet kapunk.
6.Addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag.
7.A végén átcsúsztatjuk egy tálra, megvárjuk amíg kicsit kihűl, majd kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
Hidegen vagy langyosan is fogyasztható.
A tamagoyaki (vagy dashimaki), vagyis japán omlett tipikus alkotóeleme egy igazi „obento”-nak, azaz egy több fogásból összeállított japán ebédnek, amit a szerencsések ebédre visznek magukkal munkába/utazásra/kirándulásra. Eredetileg szögletes formában készül (makiyakinabe), de mi nyugodtan használhatjuk a jól bevált, kerek serpenyőnket is.
A bulgurt felöntjük 2-szeres mennyiségű forró vízzel, fedő alatt főzzük pár percig, sózzuk, borsozzuk, majd félre tesszük, hogy magába szívja a maradék vizet. A zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hajában megfőzött burgonyát karikákra vágjuk. Két tojást megfőzünk keményre, és felkarikázzuk. Besamelt készítünk a tejből, vajból és lisztből. Langyosra hűtjük, megsózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg darált sertéshús 1 nagy fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma (kisebb) 1 ek napraforgó olaj (vagy zsír) ételízesítő ízlés szerint bors ízlés szerint őrölt fűszerkömény ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldségeket nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, 1 kávéskanál sóval megszórjuk, majd 1/2 órát állni hagyjuk. A zöldségeket sűrű szövésű szitába rakjuk, és jól kiny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű