Családireceptkönyv.hu

Tamagoyaki


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db tojás
1 dl dashi
2 ek szójaszósz
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy katakuriko)
1 teáskanál cukor
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:


1.A tojásokat felverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük.
2.Egy serpenyőbe kis olajat öntünk, majd egy papírtörlő segítségével felitatjuk. (A papírt ne dobjuk el, mert szükségünk lesz rá.)
3.A forró serpenyőbe egy vékony réteg tojást öntünk, majd amikor már félig megsült, egy sütőlapát (vagy pálcikák) segítségével szorosan feltekerjük, és a serpenyő hozzánk közelebbi oldalához húzzuk.
4.A serpenyő alját áttöröljük az olajos papírral, majd újabb réteg tojást öntünk a serpenyőbe.
5.Amikor ez is félig átsült, újra az előző módon feltekerjük, így egyre vastagabb, réteges omlettet kapunk.
6.Addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag.
7.A végén átcsúsztatjuk egy tálra, megvárjuk amíg kicsit kihűl, majd kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
Hidegen vagy langyosan is fogyasztható.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tamagoyaki (vagy dashimaki), vagyis japán omlett tipikus alkotóeleme egy igazi „obento”-nak, azaz egy több fogásból összeállított japán ebédnek, amit a szerencsések ebédre visznek magukkal munkába/utazásra/kirándulásra. Eredetileg szögletes formában készül (makiyakinabe), de mi nyugodtan használhatjuk a jól bevált, kerek serpenyőnket is.

Tamagoyaki

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejfölös-szalonnás galette
Tejfölös-szalonnás galette

Elkészítés: 1. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldséges rakott hús
Zöldséges rakott hús

A burgonya külső héját lekaparjuk, megmossuk, majd 4 felé vágjuk és kivajazott jénaiba tesszük. Rátesszük az apróra vágott paprikát és hagymát. A tetejére ráhelyezzük a vékonyra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott krumpli 1 - OK
Rakott krumpli 1 - OK

1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. 2. A kolbászt felkarikázzuk. 3. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis csirkeragu
Cukkinis csirkeragu

Így csináltam: kókuszzsíron átpirítottam a csirkemell csíkokat, majd felkockázott cukkinit tettem hozzá. Só, bors, vékony karikára vágott fokhagyma ment bele, és fedő alatt párolta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk