A tésztához
• 400 g liszt
• 2 kávés kanálnyi só
• 4 dl tej
• egy csomag élesztő
• 2 evőkanál olívaolaj
A töltelékhez
• 100 g bacon
• 100 g juhtúró
• 50 g sajtkrém
• bors ízlés szerint
• 2 gerezd fokhagyma
• rukkola ízlés szerint
A lisztet, az élesztőt, a tejet, a sót és az olívaolajat borítsuk egy nagyobb edénybe, majd gyúrjuk össze, míg lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy lett, tegyünk bele még egy kis lisztet.
Hagyjuk pihenni a tésztát tíz percig.
Közben elkészíthetjük a tölteléket.
A sajtkrémet, a juhtúrót, az összepréselt fokhagymát és a borsot keverjük össze.
Aprítsuk fel a rukkolát egy éles késsel, hogy könnyebben kezelhető legyen. Ha szeretnénk, a bacont is vághatjuk kis csíkokra.
Ha a tészta eleget pihent, készítsük el a lepényt. Ehhez maroknyi tésztát kell kiszakítani, majd kézzel és / vagy nyújtófával palacsinta-alakúra formáljuk. Ha kell, használjuk még egy kis lisztet.
Közben lehet izzítani a serpenyőt. Fontos, hogy ne tegyünk semmi zsiradékot a serpenyőbe, erre nem lesz szükség. Amikor már forró, mehet bele az első lepény.
Nem kell sok időt hagyni neki. Időnként fordítsuk meg a lepényt, majd amikor már kezd barnulni, kenjünk rá egy kis túrós-sajtos krémet, szórjuk rá bacont, rukkolát, majd hajtsuk félbe a serpenyőben.
Hagyjuk még sülni egy darabig, ezt is fordítgatva időközönként. Még mielőtt elkezdene megégni a tészta, vegyük ki. Ezzel kész is volnánk, jöhet a következő lepény a serpenyőbe!
Karfiolt kirántom. tej+liszt-->besűrítem+tojás+margarin+sajt :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBagettet szélesebb szeletekre vágjuk, oldalra állítva mélyedést készítünk Edénybe fóliát teszünk, olajozzuk, beleütünk egy tojást, összecsavarjuk. Annyi csomagocskát készítünk, ahá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit puhára főzzük, áttörjük, összedolgozzuk a többi hozzávalóval, diónyi gombócokat formázunk. Zsemlemorzsába nem forgattam, de így is gyönyörűen megsült a forró olajban.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForralj fel két csésze vizet, és amikor már lobog, add hozzá a quinoát, majd takaréklángon főzd addig, míg az összes víz el nem párolog, és a quinoa megpuhul – nagyjából ugyanúgy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű