1 szűk bögre (15 dkg) kukoricadara
- 1 csipet só
- 3 púpos evőkanál (6 dkg) cukor
- 6 dl tej
- 2 csomag (2 dkg) vaníliás cukor
- 4 dl tejföl
- 3 bögre (16 dkg) zsemlemorzsa
- fél dl étolaj
- 50-60 dkg túró
1. A kukoricadarát a tejben megfőzzük a sóval és a cukor felével. Kis fokozaton, folyamatos kevergetés mellett.
2. A túrót áttörjük (én csak botmixerrel krémesítettem), hozzáadjuk a maradék cukrot, a tejföl felét, majd jól kikeverjük.
3. A zsemlemorzsát az olajon lepirítjuk.
4. A kihűlt kukoricadarához hozzáadjuk az ízesített túrót, és jól összedolgozzuk.
5. Gombócokat formázunk belőle és megforgatjuk a zsemlemorzsában.
6. Tálalás előtt felmelegítjük, és vaníliás tejföllel leöntve, mandulaszeletekkel meghintve kínáljuk.
palacsinta tésztát kikeverjük, pihentetjük a hűtőben fél órát. Míg pihen a tészta, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük tejjel, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk. Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni. A kivájt burgonyák belső...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára, a kelkáposztát laskára. 1 ek olajon üvegesre pároljuk az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát és a krumplit. Kevés...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA hagymát finomra vágjuk, és zúzott fokhagymával együtt kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, valamint 2 dl vizet, ízesítjük sóval, borssal és oregánóval....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű