menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves paradicsommal ízesítve recept


Írta:

Elk. idő: 90
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 4 főre
» 1 csipet só
» 1 gerezd fokhagyma
» 10 dkg paradicsom
» 15 dkg vöröshagyma
» 1 kg burgonya
» 1 csipet bors
» 6 dkg zsír
» 2 dkg pirospaprika
» 25 dkg zöldpaprika
» 50 dkg marhahús

Elkészítés:


A vöröshagymát apróra vágom, lassú tűzön megfonnyasztom a zsíron, majd rászórom a pirospaprikát, megkeverem, s felengedem 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, beleteszem a kis kockákra vágott apró húst, megsózom, s néhányszor megkeverve lassan zsírjára pirítom. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében majdnem puhára párolom, közben hozzáadom a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és köményt. Amikor a hús már majdnem puha, ismét zsírjára pirítom, hozzáadom a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítom, amíg a krumpli üvegesedni kezd. Ekkor hozzáadom a karikákra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s felöntöm 1,5-2,5 liter vízzel. Sózom, és addig főzöm míg a krumpli is megpuhul.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én több ponton is másképpen készítem el a gulyáslevest. A paprikát csak akkor szórom bele, amikor már majdnem készen van. A teljes főlés előtt kb. 20 perccel. Fokhagymát nem teszek bele Köménymagot is teszek az elején bele, amikor a gahymát fonnyasztom sőt, babérlevelet is.

Gulyásleves paradicsommal ízesítve recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gulyásleves (Magyar)
Gulyásleves (Magyar)

A mangalicazsírt megfelelő nagyságú lábasban vagy bográcsban felhevítjük és a finom, apróra vágott makói vöröshagymát beletéve félig megpirítjuk. Hozzáadjuk a szegedi őrölt fűszerp...

Elkészítési idő: 4-6 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Makaróni milánói módra
Makaróni milánói módra

A vajban megkapatjuk a metéltre vágott gombát, majd beletesszük a sonkát, a cukrot, a hagymasót, a borsot, a ketchupot és összeforraljuk. A makarónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Sűlt savanyú káposzta hússal
Sűlt savanyú káposzta hússal

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük,majd rátesszük a kockára vágott húst. 5 percig pirítom,majd rárakom a savanyú káposztát. Kb. 1 óra alatt puhára...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Barackos gombóc
Barackos gombóc

A burgonyát megmossuk és megfőzzük. Addig egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és kis lángon, folyamatosan kevergetve megpirítjuk a zsemlemorzsát. Félretesszük. A c...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk