Egy fej hagymát lapítón apróra vágtam és egy kanál zsíron odatettem dinsztelődni , közben vágtam még hozzá egy zöldpaprikát is .Amikor megdinsztelődött akkor szórtam rá egy kiskanál pirospaprikát , 2 nagyobb paradicsomot meghámoztam és kockákra vágva raktam a hagymára ,töltöttem rá egy liter vizet , beleraktam a megmosott füstölt oldalas darabokat , 3 babérlapit és fedő alatt főztem míg a hús kezdett puhulni . Ekkor hozzáadtam a kockára vágott pityókát töltöttem rá még annyi vizet hogy jó bőven ellepje ,sóztam borsoztam majd fedő alatt főztem amíg a pityóka is meg nem puhult .Közben 3 tojást elkevertem 10 dkg reszelt sajttal és annyi liszttel , amíg egy félkemény masszát nem kaptam . Jól összekevertem majd forró sós vízbe kiskanállal beleszaggattam .Amikor feljöttek a víz tetejére a galuskák , kiszedtem és átraktam a tokányhoz .Elkevertem majd fedő alatt tartottam 10 percet és tálaltam is
Elkészítése: Ha húsos Tunges készül, akkor – akárcsak a pörköltek esetében –, apróra vágjuk a hagymát, hogy könnyebben szétessen a hosszabb főzés során.Most azonban rövidebb elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát , a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben szórjuk meg a kurkumával. Ha kész hagyjuk egy kicsit hűlni. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük főzni a vizet, majd amint főni kezd, beletesszük a bulgurt, és pár percig forraljuk még. Levesszük a tűzről, majd lefedve állni hagyjuk, amíg megpuhul. Amíg a bulgur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét zacskóban sütöm, zöldfűszerekkel, olaj és só nélkül. A quinoát úgy készítem, mint a pergős rizst: pici olivaolajon megpirítom, majd felöntöm zöldségleves alaplével ( ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű