Családireceptkönyv.hu

Pityóka tokány sajtos galuskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy fej hagymát lapítón apróra vágtam és egy kanál zsíron odatettem dinsztelődni , közben vágtam még hozzá egy zöldpaprikát is .Amikor megdinsztelődött akkor szórtam rá egy kiskanál pirospaprikát , 2 nagyobb paradicsomot meghámoztam és kockákra vágva raktam a hagymára ,töltöttem rá egy liter vizet , beleraktam a megmosott füstölt oldalas darabokat , 3 babérlapit és fedő alatt főztem míg a hús kezdett puhulni . Ekkor hozzáadtam a kockára vágott pityókát töltöttem rá még annyi vizet hogy jó bőven ellepje ,sóztam borsoztam majd fedő alatt főztem amíg a pityóka is meg nem puhult .Közben 3 tojást elkevertem 10 dkg reszelt sajttal és annyi liszttel , amíg egy félkemény masszát nem kaptam . Jól összekevertem majd forró sós vízbe kiskanállal beleszaggattam .Amikor feljöttek a víz tetejére a galuskák , kiszedtem és átraktam a tokányhoz .Elkevertem majd fedő alatt tartottam 10 percet és tálaltam is

Pityóka tokány sajtos galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Rizses lecsó
Rizses lecsó

Először főzd meg a barna rizst 2,5-szörös vízben (kb. 40 perc). A főtt barna rizst tedd lefedve félre. Kevés zsiradékon párold meg a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, majd add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott káposzta
Rakott káposzta

A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk. Kevés olajon a rizs kicsit lepirítjuk, majd másfé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tarhonyáshús (bográcsban)
Tarhonyáshús (bográcsban)

A művelet gyakorlatilag egy sertéspörkölt elkészítésével kezdődik, amihez a bográcsban a szalonnát kiolvasztom, megfonnyasztom rajta a köménymaggal a feldarabolt paprikákat. Rádobo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 15 perces almás palacsinta – bögrés verzió, déditől
15 perces almás palacsinta – bögrés verzió, déditől

Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, és vékony cikkekre vágjuk őket. Ezután a többi hozzávalóból palacsintatésztát készítünk. Gyakorlatilag minden mehet egybe, a tejet k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk