Fél kg sertéscomb vagy karaj,
kb. 8 dl házilag eltett paradicsomlé,
1 kisebb fej káposzta,
csipetnyi majoránna,
kevés cukor,
só,bors,
kb. 1 ek. zsír vagy olaj,
kb. 2 evőkanál liszt.
Az apróra felkockázott húst vízben feltesszük főni,sóval,borssal,majoránnával,(elfőtte a levét nem pótoljuk).
Félig megpuhult beletesszük a legyalult káposztát,felöntjük a paradicsomlével,puhára főzzük, ízesítjük egy kevés cukorral.
Zsírból és lisztből világos rántást készítünk,felöntjük kevés hideg vízzel,simára keverjük és berántjuk vele a káposztát.Jól összeforraljuk és tálaljuk.
1. A felkockázott sütőtököt főzzük 10-15 perc alatt puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. 2. A hagymát vágjuk fel apróra, majd az olajon állandó keverés mellett kissé piríts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés szalonnazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd a zúzott vagy lereszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barna rizst előző este beáztatjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, és beáztatjuk. A víz felét felforraljuk, majd beletesszük a brokkolit. Amikor újra forrni kezd, szűrőkanállal e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk szeletekre a kenyeret! Kenjük meg mindegyiket vékonyan vajjal! Zsírozzunk meg egy kör alakú tepsit vagy sütőformát és a kép szerint helyezzük bele a kenyérszeleteket! A par...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű