Fél kg sertéscomb vagy karaj,
kb. 8 dl házilag eltett paradicsomlé,
1 kisebb fej káposzta,
csipetnyi majoránna,
kevés cukor,
só,bors,
kb. 1 ek. zsír vagy olaj,
kb. 2 evőkanál liszt.
Az apróra felkockázott húst vízben feltesszük főni,sóval,borssal,majoránnával,(elfőtte a levét nem pótoljuk).
Félig megpuhult beletesszük a legyalult káposztát,felöntjük a paradicsomlével,puhára főzzük, ízesítjük egy kevés cukorral.
Zsírból és lisztből világos rántást készítünk,felöntjük kevés hideg vízzel,simára keverjük és berántjuk vele a káposztát.Jól összeforraljuk és tálaljuk.
mustár+tejfől+fűszer+fokhagyma+olaj. Tepsibe: comb+olaj+szósz+sajt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként elkészítjük a csirkemell pörköltet: Megpirítjuk kevés olajon az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, és puhára pároljuk (saját le...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg. 2. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBő vízben főzzétek meg egészben a karfiolt, és semmiképp ne szedjétek rózsáira! A megfőtt karfiolt hagyjuk picit kihűlni, majd a sonkába tekert sajtos rudakat óvatosan nyomkodjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű