Fél kg sertéscomb vagy karaj,
kb. 8 dl házilag eltett paradicsomlé,
1 kisebb fej káposzta,
csipetnyi majoránna,
kevés cukor,
só,bors,
kb. 1 ek. zsír vagy olaj,
kb. 2 evőkanál liszt.
Az apróra felkockázott húst vízben feltesszük főni,sóval,borssal,majoránnával,(elfőtte a levét nem pótoljuk).
Félig megpuhult beletesszük a legyalult káposztát,felöntjük a paradicsomlével,puhára főzzük, ízesítjük egy kevés cukorral.
Zsírból és lisztből világos rántást készítünk,felöntjük kevés hideg vízzel,simára keverjük és berántjuk vele a káposztát.Jól összeforraljuk és tálaljuk.
Csíkokra vágod a májat.Bőséges mennyiségű hagymát megpirítani, rádobni a májat,jól átforgatni, hogy mindenhol átsüljön, só bors két evőkanál mustár és kb fél deci tejjel /főzőtejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat és a csontot alaposan megmossuk. A csont végét sóval vastagon bedörzsöljük, (így nem jön ki a velő). A húsokat és a csontot hideg vízben feltesszük főni (alacsony lángon...
Elkészítési idő: 240 perc Nehézség: Könnyű1.)A laskagombát megtisztítjuk. (Mivel most készítettem életemben először laskagombát, a zöldségesünk útmutatásait követtem. Azt mondta, hogy ezt a gombát nem kell megpucolni, hane...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük. Menet közben hozzáadjuk a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megfonnyasztjuk. 2. A tésztát és a ta...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű