25 dkg fusilli
25 dkg sertéskaraj
15 dkg krémsajt
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
1 pritaminpaprika
20 dkg fagyasztott csemegekukorica
1 csomag petrezselyem
3-4 levél bazsalikom
2 dl tejszín
1 kk só
1/2 kk bors
3 ek olaj
1 ek vaj
a tésztát bő, sós vízben fog keményre főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A karajt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Forró olajban hirtelen kisütjük, majd apró kockákra vágjuk.
Egy kisebb edényben felmelegítjük a tejszínt, belekeverjük a sajtkrémet, és addig melegítjük, amíg felolvad. Közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott zöld fűszerekkel.
Tálba öntjük a tejszínes sajtot, a tésztát, a kukoricát, a kockára vágott pritaminpaprikát. Megszórjuk bőven a reszelt sajtokkal és a hússal. Alaposan összekeverjük, majd egy vajjal kikent sütőedénybe simítjuk.
Előmelegített sütőben 180°C-on, 35 perc alatt, készre sütjük.
A csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumplit meg kell hámozni, karikára vágni. Vajat, rozmaringot, hagymát, fokhagymát megpárolni. Tejet hozzáönteni, sózni, borsozni. Krumplit körkörösen rárendezni. Fedő alat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűGyakorlatilag nincs más teendőnk, minthogy összekeverjük az egyes elemek hozzávalóit. A húst vágjuk kis darabokra, majd öntsük le a páclével. A pácoláshoz elég 30 perc is, de ha ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű