Családireceptkönyv.hu

Pirított tarhonya kolbásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A házi tarhonya készítését szintén nagymamámtól tanultam. Téli napokon több adagot is szokott készíteni, amit megszárított és vászontarisznyában tárolta a kamrában felakasztva. A tarhonyát nem zsiradékban pirította hanem a sütőben, szárazon és a füstölt csont alaplével öntötte fel, így egészen különleges ízt kapott. Hagymás házi kolbászt készített melléje.


Hozzávalók a tarhonyához: 2 tojás, 20-24 dkg liszt, 1 kávéskanál só; továbbá: 1 l csülöklé vagy húsleves, 2-3 szál füstölt kolbász, 2 hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl paradicsomlé, 1 evőkanál paprikakrém, só, fűszerpaprika

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót meg a felvert tojásokat és kézzel elkezdjük összedolgozni, míg az egész lisztet felveszi. Ha szükséges, egy nagyon kevés vizet adunk hozzá. A végén deszkán összegyúrjuk, nagyon kemény tésztának kell lennie. Egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a tenyerünkkel, gyors mozdulatokkal kissé összemorzsoljuk. Szikkadni hagyjuk, majd egy tepsibe tesszük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Mikor szép színe lett, beleöntjük egy edénybe és felöntjük a csülöklével, enyhén megsózzuk és lassú lángon megfőzzük. Ha szükséges, kevés levet még öntünk rá, de mindig csak keveset és közben duzzadni hagyjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük. Beletesszük a karikára vágott kolbászt, a paprikakrémet és összesütjük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük a paradicsomlével és kiforraljuk. Tálaláskor a tarhonyát a tányérra rakjuk, közepébe egy mélyedés alakítunk ki és belekanalazzuk a szaftos kolbászt. Savanyúsággal tálaljuk.

Pirított tarhonya kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Füstölt sajtos mediterrán rakott zöldség
Füstölt sajtos mediterrán rakott zöldség

A krumplit héjában feltesszük főni. (Ne főzzük meg teljesen, csak kb. félig!) Közben a padlizsánt kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, serpenyőben elősütjük. A szeletekre pár csep...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa ✓
Császármorzsa ✓

tojás s-olvasztott vaj->összekeverem-cukor-van.cukor-reszelt citrom-liszt-tej-tojáshab-mazsola. Tepsibe-tészta-ha kész kis darabra szedem-serpenyőbe kicsit megpírítom.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KARFIOL FÁNK POGÁCSA
KARFIOL FÁNK POGÁCSA

Vágd rózsáira a karfiolt és mosd meg, majd aprítógépben addig daráld, amíg apró szemű nem lesz, majd párold meg – mikróban kb 5-7 perc. Tedd át egy edénybe, és add hozzá az összes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk