Ma ezt készítettem magamnak, most legalább 3 napig meg lesz a kajám. Múltkorában, mikor sütöttem a hurkát, valaki javasolta, hogy tegyek alá káposztát, hát most kipróbáltam, tényleg nagyon finom lett.
Pulyka-csirke sült, savanyú káposztával és burgonyával, ahogy én készítettem:
Kb. 30-40 dkg savanyú káposztát kicsit megmostam, majd kinyomkodva elterítettem a sütőzacskó aljában, erre metéltem hosszában egy vöröshagymát. Vettem egy kicsi pulykaszárnyat, azt kettévágtam, és volt a fagyóban 4 db kicsi csirke fara, ezeket besóztam, megszórtam sóval, kis DM-es adalékmentes vegetával (ezek csak szárított zöldségek), borsikafűvel, kakukkfűvel, rozmaringgal és majorannával, majd ráraktam a káposztára. Közben 4-5 kisebb burgonyát nagyobbakra daraboltam, sóztam, meghintettem rozmaringgal, kis vegetával, és a húsok közé raktam, így sütöttem meg a sütőzacskóban, melyet sütés előtt kicsit megszurkáltam, majd kb. 1,5 óra múlva, mikor már kezdett kicsit pirulni, levágtam a zacskó tetejét, és tovább pirítottam. (180 fokon légkeveréssel sütöttem)
1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, a vizet nem öntjük le róla, hanem abban kanállal összetörjük, aztán annyi lisztet adunk hozzá, hogy olyan sűrű legyen, mint a krumplipüré....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát egy evőkanálnyi olajon fedő alatt megpirítjuk, megforgatjuk rajta a feldarabolt csirkét, majd 1 dl borban feloldott paradicsompürével felengedjük. Mellédobunk 2 gere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk, hideg vizet öntünk rá, majd a hagymát is felaprítjuk, nem kell apróra vágni. Az olajat beletesszük egy nagy serpenyőbe, rádobj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. „Baranyában, Tolnában mondják azt, hogy »halasan« főznek pörköltet: úgy, mint a halászlét. Hagymapirítás nélkül, hideg vízben kezdik el főzni a húst a bográcsban a fűszerekkel, f...
Elkészítési idő: 3.5 óra Nehézség: Közepes