A húshoz
1 kg sertéstarja (vagy sertéscomb csont nélkül)
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
A burgonyához
2 kg burgonya
3 dl napraforgó olaj
A húst megmossuk, megtöröljük, és kockákra vágjuk. A nagyon zsíros részeket eltávolítjuk.
Egy lábasban fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, akkor pótoljuk, míg a hús teljesen meg nem puhult.
Az ízesítést mindenki maga döntheti el, hogy milyen legyen. (Én most egy bolti fokhagymás fűszerkeveréket használtam.)
A puhára párolt húst zsírjára sütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágva, olajban megsütjük.
Amikor a hús szépen kipirosodott, fokhagymát aprítunk rá, majd a megsült krumplival egy nagy tálban óvatosan összekeverjük.
Díszítésnek petrezselyemmel hintetjük meg
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, amit ízlés szerint sózunk, borsozunk. A hús kifehéredése után a kockára vágott szalonnát,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesHúsgombóc: Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megpirítjuk. A zsemlét beáztatjuk, a húshoz adjuk a tojással és a füszerekkel. A kihűlt hagymát, fokhagymát szintén a húshoz adju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát tisztítás után kis kockákra vágjuk a hússal együtt. A zsírt felforrósítjuk és rádobjuk a hagymát és megdinszteljük, majd rárakjuk a húst a csontokkal együtt. Tovább pirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kicsit megpároljuk a felhevített vajon, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a tejszínt, cukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a reszelt citromhéjat, és...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű