A húshoz
1 kg sertéstarja (vagy sertéscomb csont nélkül)
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
A burgonyához
2 kg burgonya
3 dl napraforgó olaj
A húst megmossuk, megtöröljük, és kockákra vágjuk. A nagyon zsíros részeket eltávolítjuk.
Egy lábasban fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, akkor pótoljuk, míg a hús teljesen meg nem puhult.
Az ízesítést mindenki maga döntheti el, hogy milyen legyen. (Én most egy bolti fokhagymás fűszerkeveréket használtam.)
A puhára párolt húst zsírjára sütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágva, olajban megsütjük.
Amikor a hús szépen kipirosodott, fokhagymát aprítunk rá, majd a megsült krumplival egy nagy tálban óvatosan összekeverjük.
Díszítésnek petrezselyemmel hintetjük meg
A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk. Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a kápo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a brokkolit és a gombát, tegyünk a vízbe egy kevés sót. Öt perc főzés után szedjük ki a brokkolit, a gombát pedig 7 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy a brokkoli ne főjö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, tojásból, vajból, s tejből palacsinta tésztát készítünk. A palacsintákat kisütjük, és egy tepsibe helyezzük, úgy, hogy félig lelógjanak a tepsiről. A megfőtt burgonyát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 15 perc alatt előfőzzük a burgonyát, majd egy szűrőben hagyjuk lecsurogni. Közben szintén kb 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű