1 nagy evőkanál sertészsír
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 db paradicsom
3 db TV (azaz Tölteni Való, vágtátok??) paprika
1 közepes méretű zsenge főzőtök
1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
1 csipetnyi egész köménymag (de az őrölt is jó lesz)
Só, bors
6-8 db tojás
1. Egy nagyobb serpenyőben/lábasban hevítsétek fel a zsírt. Finnyáskodók természetesen használhatnak helyette étolajat, de ők a lecsóval elérhető maximális 100 pontból rögtön elbuknak 10-et.
2. Vágjátok apró kockára a vöröshagymát és dobjátok rá a forró zsírra. Pároljátok üvegesre.
3. A paprikákat csumázzátok ki, vágjátok közepes kockára és dobjátok a hagymára. Keverjétek össze és pároljátok tovább.
4. Vágjátok kockára a paradicsomot is. Szerintem héjastul, csumástul, de ezeket el lehet távolítani, ha finomkodni akartok. Mehet ez is a serpenyőbe.
5. Fűszerezés: mozsárban összetört csipetnyi kömény, só, bors, jó adag édes fűszerpaprika.
6. A tököt hámozzátok meg, daraboljátok kis kockára és dobjátok a lecsóra. Főzzétek kb. 5-6 percig, amíg a tök is megpuhul (nem kell rommá főzni!). Egy deci vizet önthettek rá a szaftosabb végeredményért, de én nem szoktam.
7. A tojásokat kevés sóval verjétek fel és öntsétek rá a kész tökös lecsóra. Nagy lángon kevergessétek, amíg darabos rántottaszerűen össze nem áll.
8. Tálalás: kis pirospaprika és őrölt bors a tetejére, friss kenyér, fröccs, árnyék, utána csobbanás.
A padlizsán, hasonlóan a cukkinihez, igazi nyári aduász. Szinte bármennyit ehetünk belőle: rosttartalma magas, viszont energiatartalma alacsony, így a diétázók igaz barátja. Elős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 230 fokra. A gombákat tisztítsuk meg, és rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsin. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, és tegyük a gomba mellé. Spricc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűsz...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe tesszük, és ha összedagasztotta, lekapcsoljuk, majd kb. egy órát kelesztjük. Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű