Kolbászhússal töltött burgonya.....Hozzávalók.....1 kg burgonya,25 dkg darált kolbászhús,30 dkg húsos szalonna,2 dl tejföl,zsír,fél csokor petrezselyemzöld,só,bors,piros paprika.
.A héjas burgonyát alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Ha megsült, a fóliát eltávolítjuk, a burgonyákat félbe vágjuk és a közepét kanállal nem túl vékonyra kivájjuk. Minden egyes burgonyába zsíron lepirított kolbászhúst töltünk. A tejfölt sóval, borssal ízesítjük, és bevonjuk egyenként vele a burgonyákat. Tetejére apró kockákra vágott húsos szalonnát hintünk. A sütőbe visszatolva pirosra sütjük. Fűszerpaprikával és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát langyos vízben áztatjuk. A szőlőleveleket sós vízben megforrázzuk, szalvétán lecsurgatjuk és megszárítjuk. A leveleket a száruknál megfogva emelgetjük. Az apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször főzd meg a barna rizst 2,5-szörös vízben (kb. 40 perc). A főtt barna rizst tedd lefedve félre. Kevés zsiradékon párold meg a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, majd add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát sós vízbe feltesszük főni, villával ellenőrizzük kb. 20-25 perc után. Ha kész, kikapcsoljuk, leszűrjük a vizet róla. 2. A szalonnát deszkán nagyon éles késsel kb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű