Kolbászhússal töltött burgonya.....Hozzávalók.....1 kg burgonya,25 dkg darált kolbászhús,30 dkg húsos szalonna,2 dl tejföl,zsír,fél csokor petrezselyemzöld,só,bors,piros paprika.
.A héjas burgonyát alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Ha megsült, a fóliát eltávolítjuk, a burgonyákat félbe vágjuk és a közepét kanállal nem túl vékonyra kivájjuk. Minden egyes burgonyába zsíron lepirított kolbászhúst töltünk. A tejfölt sóval, borssal ízesítjük, és bevonjuk egyenként vele a burgonyákat. Tetejére apró kockákra vágott húsos szalonnát hintünk. A sütőbe visszatolva pirosra sütjük. Fűszerpaprikával és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. Beletessz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, közben megpirítjuk rajta a vékonyra szeletelt lángolt kolbászt. 2. Kiszedjük, a megmaradt zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMosd és tiisztítsd meg a cukkinit, padlizsánt és a paprikákat. Vágd fel őket közepes nagyságú kockákra. Mosd meg, és negyedeld fel a paradicsomot, tisztítsd meg a hagymát és vágd f...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű