sajt, tojás, főtt krumpli, hagyma.
az adag attól függ, hogy ki mekkora serpenyőt szeretne megtölteni. A lényeg, hogy annyi tojást használjunk, hogy mind ellepje a felvágott burgonyát. Vágjuk kockára a főtt burgonyát, és a hagymát, és tegyük egy serpenyőbe.
Öntsünk rájuk egy kevés olajat, sózzuk, borsozzuk, és keverjük jól össze, majd kissé pirítsuk meg. Öntsünk az egésznek a tetejére 5-6 felvert tojást, majd mikor megsült, szórjuk meg egy jó adag reszelt sajttal, de tehetünk rá apróra vágott friss petrezselyemzöldet is.
Reggeli, ebéd de vacsora is lehet belőle. Gyorsan elkészül, és mennyei íze van.
Nyáron hajlamosak vagyunk könnyebb, zöldségesebb ételeket fogyasztani. A melegben nem kívánjuk annyira a zsíros húsokat, inkább egy zöldséges, sok sajtos ételt, ami laktató, és mégis könnyű. Mutatunk egy nagyon jó receptet.Hát ezt a rakott krumpli egy változatának is tekinthetjük. Én azon spekulálok, hogy a régi ízt, a paprikás szalámiét hogy váltom ki. Az ötletem: A főtt tojást ledarálom, őrölt köménnyel elveszem a tojás íz maradékát -nem mintha az rossz lenne- csak hogy húsosabb legyen, hozzáadok sok pirospaprikát, egy részéhez fokhagymát is teszek hogy kétféle is legyen. Műbélbe töltöm és megfüstöltetem. És tudni kell, hogy a kömény, a pirospaprika, de a fokhagyma is erjedésgátlóak a bélrendszerünkben. És ez nagyon fontos. Még Hippokratész megmondta; a halál a belekben kezdődik.Ez krumplis omlett amit márégen is csináltunk.
Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, a darált húst, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Fokhagymával, fűszerekkel ízesítjük, majd a tűzről levéve belekeverünk szépen fokozat...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűKochvorgang: Fleisch in gleiche Würfel schneiden. Zwiebeln fein hacken, in heißem Fett goldgelb rösten. Vom Feuer nehmen und Paprika (edelsüß) beigeben. Die Fleischwürfel dazu geb...
Elkészítési idő: z.: 1 Stunde Nehézség: KönnyűA sült csirkemellet felaprítom és a többi hozzávalóval egy tűzálló tálba teszem, összekeverem, a tetejét megszórom a reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverése...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban felforraljuk a vizet,beletesszük a sót, mérsékeljük a lángot és folytonos keverés mellett beleöntjük a kukoricsdarát. Kevergetve 20-30 perc alatt sűrűre főzzük.Kivajaz...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes