Családireceptkönyv.hu

Hagymás bab recept Bud Spencer módra


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 3 evőkanál étolaj
• 200 g szalonna - kolozsvári (füstölt)
• 2 fej hagyma - vörös
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 csapott evőkanálkristálycukor
• 500 g vörös bab - konzerv
• 1 teáskanál só
• bors - fekete (őrölt)
• 0.5 teáskanál chili (őrölt)
• 0.5 teáskanál római kömény - őrölt
• víz

Elkészítés:


A szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk.Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog.Közben a vöröhagymát felkockázzuk, vagy felkarikázzuk. Ki hogy szereti. :) Ha kiolvadt a szalonna zsírja, rádobjuk a vöröshagymát és rányomjuk a fokhagymát. Üvegesre pároljuk.Ha szép üveges a hagyma, adjuk hozzá a babot és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Majd főzzük, míg elforrja a levét.Közben fűszerezzük, ekkor még csak óvatosan.Mikor a lé elfő - kb. 10 perc -, újra felöntöm vízzel és ismét elfőzöm róla. Ezt kb. 4-szer megcsinálom, míg a bab annyira szétfő, hogy a kanalat bele lehessen állítani, de azért a babszemek még úgy-ahogy egyben vannak. Az utolsó felöntésnél addig főzzük, hogy annyira hagyjuk zaftosra, amennyire mi magunk szeretnénk. Javallott egy kis zaftot hagyni rajta, mert ahogy hűl, még jócskán sűrűsödik! Megkóstoljuk, ha kell még bele fűszer, beállítjuk az ízét és kész is! Friss kenyérrel fogyasszuk! :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporos liszttel elkeverjük. A muffin sütőt kivajazzuk, a masszából egy kanálnyit teszünk a sütőfo...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtban sült tojás
Sajtban sült tojás

a sajtszeleteket vékony csíkokra vágom, és a felét egy lapos tűzálló tálra terítem. A tojásokat egyenként felütve úgy rakom a sajt tetejére, hogy a sárgája egynek se menjen szét. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Virslipörkölt zöldborsóval
Virslipörkölt zöldborsóval

A hagymákat apróra vágjuk, a virslit felkarikázzuk. A hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük kevés hideg vízzel. Hozzáadjuk a sűrített paradics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban
Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban

Elkészítése: A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk