kb. 1 kg burgonya
60-70 dkg sertéslapocka
20-25 dkg laskatészta
3 dl tejföl
kevés kapor (szárított vagy friss)
1 fej vöröshagyma
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. A húst és a hagymát felkockázzuk.
A vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst, ezután fűszerezzük sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel és ételízesítővel, majd puhára pároljuk (pirospaprika nem kell rá).
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
A megfőtt burgonyát karikára szeljük, és lerakjuk egy kisebb tepsi aljára, rátesszük a megfőtt húst, a hús tetejére szépen rárakjuk a puhára főtt tésztát.
A tejfölben elkeverjük a kaprot, ezt a tészta tetejére kenjük, és körülbelül 200 fokon 25-30 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
A krumplit megmossuk, megpucoljuk, majd közepes darabokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, majd ugyanebben a vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a megtisz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tepsibe rakom az apró kockára vágott szalonnát, a felszeletelt hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot. Megsózom, borsozom, pirospaprikával megszórom, olajjal megöntözö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 200 fokra, 2 nagy tepsibe (pl. amit adnak a sütőhöz) sütőpapírt fektetünk (összesen 3 adagban fogunk sütni). A cukkinilepényhez összekeverjük az első 7 hozzá...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA raguhoz vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, fokhagymasóval, és addig pirítjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű