Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Burgonyás-húsos tészta kapros tejföllel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 1 kg burgonya
60-70 dkg sertéslapocka
20-25 dkg laskatészta
3 dl tejföl
kevés kapor (szárított vagy friss)
1 fej vöröshagyma

Elkészítés:


A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. A húst és a hagymát felkockázzuk.
A vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst, ezután fűszerezzük sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel és ételízesítővel, majd puhára pároljuk (pirospaprika nem kell rá).
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
A megfőtt burgonyát karikára szeljük, és lerakjuk egy kisebb tepsi aljára, rátesszük a megfőtt húst, a hús tetejére szépen rárakjuk a puhára főtt tésztát.
A tejfölben elkeverjük a kaprot, ezt a tészta tetejére kenjük, és körülbelül 200 fokon 25-30 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

Burgonyás-húsos tészta kapros tejföllel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Darált hússal töltött burgonya
Darált hússal töltött burgonya

A burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy késsel vágd ki a belsejét. Főzd 10 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Színesbors-kéregben sült sertésszűz mustáros-rukkolá
Színesbors-kéregben sült sertésszűz mustáros-rukkolá

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan összetörjük a mustárral, a tejszínnel és a vajjal. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a rukkolát is. Az áfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az én saját rakott burgonyám
Az én saját rakott burgonyám

A tojásokat erősen sós vízben kb. három percig főzzük, majd, ha letelt a három perc, a tűzről lehúzzuk, és további hét percig hagyjuk a forró vízben. Hét perc elteltével pedig azon...

Elkészítési idő: 40.50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kombe
Kombe

Egy mély tálba öntöm a lisztet, közepében mélyedést alakítok ki, beleöntöm a langyos vizet és a tejet, belemorzsolom az élesztőt. Amikor felhabosodik, hozzáadom a sót, tekerek rá n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk