2 db csirkemell vagy 8 szelet másfajta hús
1 db nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
2 dl tejszín
1 db natúr sajtkrém vagy 20 dkg trappista sajt
só, bors
fél kg gomba
2 tojás
1 dl olaj
1,5 kg burgonya
Előkészítem az összes hozzávalót: a húst megmosom szeletelem, ha kell klopfolom, sózom borsozom. A vöröshagymát és, a gombát felszeletelem, a burgonyát karikára vágom.
Ezután jöhet a rétegezés: a tepsi alját kikenem olajjal, erre jön a burgonya, sózom, borsozom és rászórom a vöröshagyma és a fokhagyma felét. Erre jön a hús ezt majd újra a hagymák, végül a gomba. Ne felejtsünk el minden sort külön fűszerezni, fóliával lefedem. 220 fokra előmelegített sütőbe teszem, 40 percig sütöm, majd meglocsolom a következő mártással.
A tejszínt és a sajtot, és a tojást összekeverem, ha nagyon sűrű kicsi vízzel lehet hígítani, ezt is fűszerezem, majd mehet a husi tetejére.
Fólia nélkül még 20 percig sütöm.
A hozzávalókat ebben a sorrendben hozzáadom , majd a rizst is . Összefőzöm és mikor már alig van leve lekapcsolom .
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával, felöntjük kevés vízzel, sózzuk és fűszerezzük, hozzáadjuk a felaprított gombát és puhá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű