2 db csirkemell vagy 8 szelet másfajta hús
1 db nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
2 dl tejszín
1 db natúr sajtkrém vagy 20 dkg trappista sajt
só, bors
fél kg gomba
2 tojás
1 dl olaj
1,5 kg burgonya
Előkészítem az összes hozzávalót: a húst megmosom szeletelem, ha kell klopfolom, sózom borsozom. A vöröshagymát és, a gombát felszeletelem, a burgonyát karikára vágom.
Ezután jöhet a rétegezés: a tepsi alját kikenem olajjal, erre jön a burgonya, sózom, borsozom és rászórom a vöröshagyma és a fokhagyma felét. Erre jön a hús ezt majd újra a hagymák, végül a gomba. Ne felejtsünk el minden sort külön fűszerezni, fóliával lefedem. 220 fokra előmelegített sütőbe teszem, 40 percig sütöm, majd meglocsolom a következő mártással.
A tejszínt és a sajtot, és a tojást összekeverem, ha nagyon sűrű kicsi vízzel lehet hígítani, ezt is fűszerezem, majd mehet a husi tetejére.
Fólia nélkül még 20 percig sütöm.
Előkészítem az összes hozzávalót: a húst megmosom szeletelem, ha kell klopfolom, sózom borsozom. A vöröshagymát és, a gombát felszeletelem, a burgonyát karikára vágom. Ezután jöhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a habtejszínt egy kisebb lábosba öntjük, és melegíteni kezdjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a vanília őrleményt. Hagyjuk, hogy felforrjon egyszer, majd takarékra ves...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tésztához felteszem a vizet forrni, közben egy jó kis öntöttvas serpenyőben megcsinálom a mártást. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, szép pirosra sütöm. Hozzáteszek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. 2. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. 3. A paprikát megmossuk, húsát apró kockákra vágjuk. 4. A virslit,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű