Tésztához:
25 dkg Nutrifree mix per pane liszt
210 ml meleg víz
10 gr friss élesztő 1 tk cukor
1 tk só
2 ek olaj
Töltelék:
Csirkemellet vékony csíkokra vágunk, olajon megpirítjuk, majd fűszerezzük Lucullus Gyros fűszerkeverékkel. Lucullus salátaöntetport (ezersziget, kapros, ízlés szerint bármilyet) elkeverünk egy pohár natúr joghurtban. Paradicsomot, hagymát, uborkát vágunk még össze, ezek kerülnek a pitába a húson és az önteten kívül.
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval kidagasztjuk. Ha nagyon lágy a tészta, lisztezett szilikonlapon görgetjük erre-arra, így mindenhol lisztes lesz, ekkor tudjuk formázni, addig ragadt volna egy kicsit. A tésztát 6 felé vesszük, golyókat formázunk, kinyújtjuk kb 13-15 cm átmérőjűre, de forgatjuk közbe, nehogy leragadjon, majd tepsibe tesszük, 1 órát pihentetjük, majd forró sütőbe tesszük. 5-8 perc múlva fordítunk rajtuk,és megint 5-8 percig sütjük(ez sütőfüggő). Nem biztos, hogy mindegyik zsebes lesz, némelyik lehet kicsit laposabb,nem púposodik fel annyira, de ha levágunk a széléből 1 cm-t akkor megvan bent a zseb.
(nem kell kettőt egymásra tenni, nem kell bevágni stb…. nem kell semmi ilyet csinálni,a forró levegőtől fog felfújódni és lesz benne zseb :) de tényleg nagyon forró sütő szükséges hozzá.)
A tojásfehérét felverjük, a margarint felolvasztjuk és a többi hozzávalóval egy másik tálba összekeverjük, majd beleforgatjuk a habot. A 2/3-át kivajazott formába öntjük. A maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű