1 kg krumpli
kb. 12 ek liszt
20 dkg zsír, vagy olaj
3 fej hagyma
tálaláshoz tejföl
A krumplit annyi sós vízben teszem fel főni, amennyi éppen csak ellepi. Közben a hagymát apróra vágom és olajban megpirítom.
Ha a krumpli megfőtt nem szűröm le, hanem összetöröm a főzővízben. Hozzá kevertem a lisztet. Először kevesebbet, majd annyit, amennyit felvesz, hogy sűrű krumplipüré állagú legyen. Pár percig kevergetve főzöm.
Olyan sűrű lesz, hogy a fakanál megáll benne. Ha túl sok a víz, akkor a dödöllének lisztesebb íze van, ha alig lepi el, akkor inkább krumplipürésebb.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozok a hagymás olajjal, majd olajos kanállal nagy galuskákat szaggatok a krumplis masszából.
Végül elosztom a tetején a hagymát és sütőben átsütjük.
Szaftos hús mellé tálaljuk.
Önállóan is laktató étel.
Tejföllel is kínálhatjuk.
Pirospaprikával is megszórhatjuk.
1. A burgonyát a legkisebb lyukú reszelenő lereszeljük. Hozzáadjuk a sót, állni hagyjuk szűrőben, hogy a leve kifollyon. 2. A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással, lisz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sertés combot kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, majd megdinszteljük. Beletesszük a húst és a felszeletelt zöld paprikát és a feldarabolt paradicsomot. Ízlés szerint f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy lábasban vagy wokban 3 ek. zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, és megszórjuk a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd be a sütőt 200 fokra. 2. Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel vékonyan a krumplit, kicsit vastagabban a hagymát, és vágd negyedekbe a répát. 3. Egy...
Elkészítési idő: 155 pec Nehézség: Könnyű