menu

Családireceptkönyv.hu

Dödölle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
kb. 12 ek liszt
20 dkg zsír, vagy olaj
3 fej hagyma
tálaláshoz tejföl

Elkészítés:


A krumplit annyi sós vízben teszem fel főni, amennyi éppen csak ellepi. Közben a hagymát apróra vágom és olajban megpirítom.

Ha a krumpli megfőtt nem szűröm le, hanem összetöröm a főzővízben. Hozzá kevertem a lisztet. Először kevesebbet, majd annyit, amennyit felvesz, hogy sűrű krumplipüré állagú legyen. Pár percig kevergetve főzöm.
Olyan sűrű lesz, hogy a fakanál megáll benne. Ha túl sok a víz, akkor a dödöllének lisztesebb íze van, ha alig lepi el, akkor inkább krumplipürésebb.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozok a hagymás olajjal, majd olajos kanállal nagy galuskákat szaggatok a krumplis masszából.
Végül elosztom a tetején a hagymát és sütőben átsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szaftos hús mellé tálaljuk.
Önállóan is laktató étel.
Tejföllel is kínálhatjuk.
Pirospaprikával is megszórhatjuk.

Dödölle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Élesztős gombóc - Germknödel
Élesztős gombóc - Germknödel

Kovász elkészítése .2 evőkanál liszt, kevés cukor és az élesztő szárazon összemorzsolva,majd kevés langyos tejjel nem egészen hígra keverve,letakart edényben kelesztve, kb. 1 óra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Bolgár rizses hús
Bolgár rizses hús

A húst két cm-es darabokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük. A pap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
krumplis lángos
krumplis lángos

A burgonyát sós vízben készre főzzük, majd összetörjük, és tovább sózzuk ízlés szerint. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor nem vesz fel annyi lisztet, mintha melegen kevernénk ös...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés karfiolsült
Csirkés karfiolsült

A karfiolt rózsákra szedjük, és megfőzzük sós vízben. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg sültcsirke fűszersóval is ízesíthetjük. Serpenyőben vajon kisütjük. Közben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk