60 dkg sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg kolbász (füstölt)
15 dkg gomba
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
200 g lecsó
1 kg burgonya
2 dl víz
2 dl napraforgó olaj (a burgonya sütéséhez
A húst csíkokra vágjuk.
A szalonnát apró kockára daraboljuk, kisütjük, majd rárakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával megszórjuk.
A lecsót, a kolbászt és a gombát a húshoz keverjük.
2 dl vizet öntünk rá, és pároljuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, olajban ropogósra sütjük, lecsöpögtetjük, és a pecsenyével összeforgatjuk.
A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és olajban mindkét oldalát megsütjük. Egy tálra szedjük és félretesszük. A vöröshagymát kockára vágjuk és kevés olajon addig pirí...
Elkészítési idő:Megpucoljuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk, hideg vizet öntünk rá, majd a hagymát is felaprítjuk, nem kell apróra vágni. Az olajat beletesszük egy nagy serpenyőbe, rádobj...
Elkészítési idő:A káposztákat leveleire szedem, majd forrásban lévő vízben meggyengítem őket. Két deci olajon megpirítom a rizst, felöntöm egy bő liter vízzel és 10 percig főzöm (el is fővi azt)....
Elkészítési idő: 2 h