Családireceptkönyv.hu

Csőben sült burgonyás sonka


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db főtt krumpli
sonka, ízlés szerinti mennyiség (de kb. 5-6 szelet)
ha van otthon, akkor néhány kocka szalonna
3 dl tejföl
3 tojássárgája
kb. 10 dkg sajt
1 ek szőlőmagolaj

Elkészítés:




Egy hőálló tálat olajozzunk ki szőlőmagolajjal, majd szeleteljük bele az előzetesen megfőtt krumplit.
Halmozzuk rá a csíkokra vágott sonkát, a kockázott szalonnadarabokat, és az egészet öntsük le a felvert tojássárgája-tejföl keverékével. (Őszintén szólva a nagy maradékhasznosításban csak natúr joghurt volt itthon, így azzal készítettem legutóbb.)
Különösebben fűszerezni nem kell, mert a a szőlőmagolaj és a sonka-szalonna egyveleg pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.
Fedjük le alufóliával, majd 10 perc elősütés után (220°C-on) szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük pirosra a tetejét.

sütési hőfok: 220°C

Csőben sült burgonyás sonka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Babgulyás
Babgulyás

,a babot és a csülköt 1 éjszakán át áztatom,majd a csülköt és a lábszárt kockára vágom,a hagymából lecsóból készítek 1 pörkölt alapot,mibe bele teszem a lábszárt,majd a csülköt a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombapaprikás kuszkusszal
Gombapaprikás kuszkusszal

1. Vágd fel apróra a hagymát, szeleteld fel a gombát. 2. Közepes lángon párold aranyszínűre a hagymát az olajon. Egy picit már jusson túl az üveges állapoton, legyen színe. 3. Ve...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns zöldséges egytál virslivel
Pikáns zöldséges egytál virslivel

Megtisztítjuk a krumplit és felkockázzuk. A pórét és a fokhagymát felkarikázzuk. Felhevítjük a libazsírt, ebben megpörgetjük, és egy darabig közepes lángon pároljuk ezeket és a fe...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemájas rizottó
Csirkemájas rizottó

Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk