5 db főtt krumpli
sonka, ízlés szerinti mennyiség (de kb. 5-6 szelet)
ha van otthon, akkor néhány kocka szalonna
3 dl tejföl
3 tojássárgája
kb. 10 dkg sajt
1 ek szőlőmagolaj
Egy hőálló tálat olajozzunk ki szőlőmagolajjal, majd szeleteljük bele az előzetesen megfőtt krumplit.
Halmozzuk rá a csíkokra vágott sonkát, a kockázott szalonnadarabokat, és az egészet öntsük le a felvert tojássárgája-tejföl keverékével. (Őszintén szólva a nagy maradékhasznosításban csak natúr joghurt volt itthon, így azzal készítettem legutóbb.)
Különösebben fűszerezni nem kell, mert a a szőlőmagolaj és a sonka-szalonna egyveleg pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.
Fedjük le alufóliával, majd 10 perc elősütés után (220°C-on) szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük pirosra a tetejét.
sütési hőfok: 220°C
A tojásokat megfőzöm keményre. Közben a füstölt szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A laskára vágott hagymát megdinsztelem benne. teszek bele paradicsomot és víz hozzáadásáv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA brokkolit kevés sóval és a feldarabolt fokhagymával puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a párolt brokkolit, összekeverjük a felkockázott sonkával. 4 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csípős-kolbászoshoz A kolbászt meleg víz alá tartjuk, majd könnyedén lehúzzuk a bőrét. A paprikát felkarikázzuk. A kolbászt kis darabokra tépkedjük, és aprítóba tesszük a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Sütőpapírt teszek egy tepsibe, erre teszem a padlizsánokat, és addig sütöm, amíg alaposan meg nem barnulnak. Majd a zöldség húsát óvatosan kikaparom a héjából, egy tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű