menu

Családireceptkönyv.hu

Csicseriborsófasírt – falafel


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg csicseriborsó (szárított), 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 3 ek petrezselyem (friss), chili ízlés szerint, 2 teáskanál római kömény, 2 teáskanál koriander, 0.5 tk sütőpor, só ízlés szerint, bors ízlés szerint (frissen őrölt), 1 ek víz, 2 dl napraforgó olaj

Elkészítés:


1. A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk.
2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük.
3. Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd olajban pirosra sütjük.

Csicseriborsófasírt – falafel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar PALACSINTA TÉSZTÁBAN SÜLT KARFIOL
PALACSINTA TÉSZTÁBAN SÜLT KARFIOL

A karfiolt megpárolom. Míg készül, addig a tojást a tejjel simára keverem, majd hozzáadom a lisztet és a szezámmagot. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Én menet közben híg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Zöldségágyon sült csirke
Zöldségágyon sült csirke

Megmossuk a combokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Egy tálba tesszük a mustárt, a két evőkanál olívaolajat, frissen őrölt borsot adunk hozzá,majd összekeverjük. Belefor...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Krumplis prósza
Krumplis prósza

5tojàsból , sűrű palacsibta tésztàt készítek kb fél óràra hűtőbe teszem pihenni.Megpucolon a krumplit,en az uborkagyaluval szeletelem fel,fagyos zsírral kikenem a tepsit,:belerakom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Húsos édeskáposzta
Húsos édeskáposzta

Felmelegítjük a lábost, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre dincteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, egy pár percig pirítjuk, majd levessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk