30 dkg csicseriborsó (szárított), 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 3 ek petrezselyem (friss), chili ízlés szerint, 2 teáskanál római kömény, 2 teáskanál koriander, 0.5 tk sütőpor, só ízlés szerint, bors ízlés szerint (frissen őrölt), 1 ek víz, 2 dl napraforgó olaj
1. A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk.
2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük.
3. Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd olajban pirosra sütjük.
A csirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filét vágd szeletekre, ha vékonyra szeretnéd készíteni, akkor klopfold ki. Csirkemell helyett készítheted pulykamellből vagy sertésből is A zellert hámozd meg, reszeld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lehet, hogy még egy kis vizet adnunk kell hozzá, hogy jól formázható legyen. 2. Míg pihen a tészta, addig fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a töltelé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű