30 dkg csicseriborsó (szárított), 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db tojás, 3 ek petrezselyem (friss), chili ízlés szerint, 2 teáskanál római kömény, 2 teáskanál koriander, 0.5 tk sütőpor, só ízlés szerint, bors ízlés szerint (frissen őrölt), 1 ek víz, 2 dl napraforgó olaj
1. A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk.
2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük.
3. Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd olajban pirosra sütjük.
a rizst feltesszük főni.....a vöröshagymát megpucoljuk kockára vágva olajon megpirítjuk megszórjuk piros paprikával majd beletesszük a húst a a felszelt paprikát és a fűszereket .....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkáposztát egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, majd kis lángon, forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Ekkor óvatosan kivesszük, és hideg vízbe tesszük, hogy minél előbb lehűl...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA karfiolt sós vízben megfőzzük. Fél kiló darált húst, 1 fej reszelt vöröshagymával, 3 gerezd zúzott fokhagymával,2 apró kockákra vágott zöldpaprikával, 2 paradicsommal megdinsztel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.dinszteljük meg a hagymát egy kevés vízen, esetleg magvajon 2.adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot, dinszteljük meg azokat is - ki is hagyható, ha épp nincs otthon 3.adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű