Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

„Töltött zöld paprika.


Írta:

Elk. idő: 1 öra
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vegyünk minden személyre 2, lehetőleg nagy édes paprikát; a száránál vágjuk fel és a magvát szedjük ki, forrázzuk meg buzgó forró vízzel, hogy ne törjön össze a töltés közben.Vegyünk 6 személyhez egy kiló sertés húst; vagdaljuk össze jó apróra a húst deszkán, tegyünk aztán bele 12 deka rizskását, egy kávéskanál tört borsot és sót; ezeket gyúrjuk jól össze és a paprikát félig töltsük meg vele.Tele nem kell tömni, mert a rizskása, ha megfő szétfeszíti a gyenge paprikát. Ha mind megtöltöttük a paprikát, tegyük fazékba egymás végében lefektetve sorba; akkor öntsünk reá vízben megfőtt és szitán átszűrt paradicsom levet.Minél több paradicsom van a levébe főve, annál jobb ízű. Tegyünk bele sót és cukrot annyit a mennyi ízlésünknek megfelel.Tegyük aztán újra főni a paprikás paradicsomot, ha a töltelék megpuhult. De a zöld paprika ne menjen széjjel.Akkor tegyünk bele egy tojásnyi zsírból és egy fakanál lisztből készült világos piros rántást, melyre előbb egy pohár hideg vizet öntöttünk; (akkor nem lesz csomós a rántás, ha előbb hideg vizet teszünk bele).E rántással is főzzük néhány percig, aztán tálalásig vegyük félre a tűztől. Tálaláskor borjúszeleteket adjunk hozzá. ”

Elkészítés:


Vegyünk minden személyre 2, lehetőleg nagy édes paprikát; a száránál vágjuk fel és a magvát szedjük ki, forrázzuk meg buzgó forró vízzel, hogy ne törjön össze a töltés közben.Vegyünk 6 személyhez egy kiló sertés húst; vagdaljuk össze jó apróra a húst deszkán, tegyünk aztán bele 12 deka rizskását, egy kávéskanál tört borsot és sót; ezeket gyúrjuk jól össze és a paprikát félig töltsük meg vele.Tele nem kell tömni, mert a rizskása, ha megfő szétfeszíti a gyenge paprikát. Ha mind megtöltöttük a paprikát, tegyük fazékba egymás végében lefektetve sorba; akkor öntsünk reá vízben megfőtt és szitán átszűrt paradicsom levet.Minél több paradicsom van a levébe főve, annál jobb ízű. Tegyünk bele sót és cukrot annyit a mennyi ízlésünknek megfelel.Tegyük aztán újra főni a paprikás paradicsomot, ha a töltelék megpuhult. De a zöld paprika ne menjen széjjel.Akkor tegyünk bele egy tojásnyi zsírból és egy fakanál lisztből készült világos piros rántást, melyre előbb egy pohár hideg vizet öntöttünk; (akkor nem lesz csomós a rántás, ha előbb hideg vizet teszünk bele).E rántással is főzzük néhány percig, aztán tálalásig vegyük félre a tűztől. Tálaláskor borjúszeleteket adjunk hozzá. ”

„Töltött zöld paprika.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Alufóliás burgonya
Alufóliás burgonya

A burgonyákat kefével, váltott vízben alaposan megtisztítjuk, és egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. egy óráig sütjük.: előzőleg elkészítjük a mártást: a jó puha vajat a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Toszkán lencsés egytál
Toszkán lencsés egytál

A lencsét előző este beáztatjuk, de ha elfelejtettük, akkor meleg vizet rátöltve másfél óra alatt szépen átázik. A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, a kolbászt karikára. Ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Pásztorpite
Pásztorpite

A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás burgonya
Paprikás burgonya

A hagymát olajon lepirítjuk, beletesszük a sót, a borsot, a pirospaprikát, a fokhagymát végül a kockára vágott burgonyát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Készre főzzük. Tejfö...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk