1 közepes fej karfiol
2 tojás sárgája
3 deci tejföl
2 deka rama margarin
10 deka füstölt sajt
kevés szerecsendió
vágott petrezselyem
só
egy kanál morzsa
A karfiolt megmosom és rózsáira szedem, sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt leszűröm.
Egy hőálló tálat margarinnal kikenek, morzsával meghintem.
A karfiol rózsákat szépen egymásmellé lerakom.
A tejfölt a tojással, szerecsendióval kikeverem, és a karfiolra ráöntöm. A tetejét füstölt sajttal megszórom, és petrezselymet hintek rá.
200 fokon szép pirosra sütöm.
Egy nagyobb méretű és magasabb falú serpenyőben a szalonnát kisütöm, majd benne megdinsztelem a vöröshagymát, és a fokhagymát. Kicsit lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikáva...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet apróra felkockázzuk és a masszához keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük, aztán annyi vizet öntünk alá, amennyi a húst éppen ellepi. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPici olajat melegítünk, majd ráöntjük a rizst, kissé megsózzuk, és egy picit megpirítjuk. Mikor már szinte az egész inkább fehér, mint átlátszó. Mikor kissé megpirultak, akkor fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű