1 közepes fej karfiol
2 tojás sárgája
3 deci tejföl
2 deka rama margarin
10 deka füstölt sajt
kevés szerecsendió
vágott petrezselyem
só
egy kanál morzsa
A karfiolt megmosom és rózsáira szedem, sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt leszűröm.
Egy hőálló tálat margarinnal kikenek, morzsával meghintem.
A karfiol rózsákat szépen egymásmellé lerakom.
A tejfölt a tojással, szerecsendióval kikeverem, és a karfiolra ráöntöm. A tetejét füstölt sajttal megszórom, és petrezselymet hintek rá.
200 fokon szép pirosra sütöm.
Egy vastagfalú, öntöttvas lábost elkezdünk melegíteni. Közben a vöröshagymát nagyobb darabokra felvágjuk és olívaolajon megdinszteljük az öntöttvas lábosban. Majd hozzáadjuk a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez Kérjük meg a hentest, hogy a combot és a füstölt szalonnát együtt darálja össze. (Vagy mi magunk így csináljuk otthon.) A 10 dkg füstölt szalonnát felkockázzuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét szelet kolozsvári szalonnát (bacon) apró kockára vágok, kevés zsiradékon kisütöm, egy evőkanálnyi mennyiségű aprított vöröshagymát dobok rá, két fej gombát apróra darabolva, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát és a felkockázott piros paprikát két csipet sóval olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát jól összekavarjuk. Egy tálba rakjuk a darált húst, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes