8 adaghoz:
2 dkg füstölt szalonna
1 kg kukorica
50 dkg tarkabab
50 dkg vörösbab
80 dkg konzerv hámozott paradicsom
1 fej apróra vágott hagyma
1 felszeletelt zöldpaprika
1 teáskanál chilipor
1 teáskanál köménymag
15 dkg reszelt cheddar sajt
15 dkg reszelt trappista sajt
A felaprított szalonnát süssük ki. A konzerv babról és kukoricáról öntsük a levet a szalonnazsírra, adjuk a léhez a paprikát, a hagymát, zöldpaprikát, és addig főzzük, amíg a lé felére el nem fő. Adjuk hozzá a kukoricát, a babot, a paradicsomot, a chiliport, a köménymagot, és sózzuk meg. Forraljuk össze.
Szórjuk meg a tetejét a cheddar és trappista sajttal, így tálaljuk.
A kuszkuszt elkészítem. Egy tálban felöltöm a kuszkuszt azonos mennyiségű forró vízzel, majd lefedem. Gyorsan elkészül. A csirkemellet felszeleteljük kis darabokra, majd fűszere...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a hideg Ramával nagyon gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat összekeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a keményítőt és a teljes kiőrlésű lisztet. Egy sűrű masszát kell kapjunk, amennyiben hígabb úgy liszttel dúsítjuk, ha nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát apró szeletekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A hagymához hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a rafinériát, 3 dl hideg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű