menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkinifasírt parmezánnal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db cukkini
15 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
10 dkg parmezán
1 tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:


A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd masszát gyúrunk belőle.
Tetszőlegesen akár kaprot, bazsalikomot is tehetünk bele. Mikor összeállt belekeverjük a reszelt parmezánt is. Fasírtokat formálunk belőle és kivajazott tepsibe tesszük.
A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben készre sütjük.
Ha szükséges megfordítjuk mikor a teteje megpirult, hogy egyenletesen süljön át.

Trükkök, tippek, praktikák:


180 fokos sütőben készre sütjük

Cukkinifasírt parmezánnal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymás bab Bud Spencer módra
Hagymás bab Bud Spencer módra

A szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk. Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog. Közben a v...

Elkészítési idő: 60perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Héjában sült töltött krumpli
Héjában sült töltött krumpli

A burgonyákat megmossuk, bedörzsöljük olajjal és megsózzuk. Egy hőálló edénybe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, amíg megpuhulnak. A húst villával szála...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Hangyák a fán - szecsuáni csípős sült tészta
Hangyák a fán - szecsuáni csípős sült tészta

Az üvegtésztát áztassuk 2-3 percre forró vízbe, majd szűrjük le. Öblítsük át hideg vízzel, és hagyjuk lecsepegni. A gyömbért és a fokhagymát vágjuk apróra, a zellert és a zöldhagy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sült virsli-kolbász krumplival - OK
Sült virsli-kolbász krumplival - OK

1. A krumplikat héjukban, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészültek, megpucoljuk, és lehűtjük. Mikor kihűltek, kockákra vágjuk (fontos a hűtés, mert melegen széteshet). 2. Apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk