2 db cukkini
15 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
10 dkg parmezán
1 tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd masszát gyúrunk belőle.
Tetszőlegesen akár kaprot, bazsalikomot is tehetünk bele. Mikor összeállt belekeverjük a reszelt parmezánt is. Fasírtokat formálunk belőle és kivajazott tepsibe tesszük.
A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben készre sütjük.
Ha szükséges megfordítjuk mikor a teteje megpirult, hogy egyenletesen süljön át.
180 fokos sütőben készre sütjük
A szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk. Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog. Közben a v...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat megmossuk, bedörzsöljük olajjal és megsózzuk. Egy hőálló edénybe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, amíg megpuhulnak. A húst villával szála...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegtésztát áztassuk 2-3 percre forró vízbe, majd szűrjük le. Öblítsük át hideg vízzel, és hagyjuk lecsepegni. A gyömbért és a fokhagymát vágjuk apróra, a zellert és a zöldhagy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplikat héjukban, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészültek, megpucoljuk, és lehűtjük. Mikor kihűltek, kockákra vágjuk (fontos a hűtés, mert melegen széteshet). 2. Apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű